Benešovským nevyšel vstup do zápasu. Už v poločase prohrávali 0:2. „Udělali jsme chyby, které soupeř nekompromisně potrestal,“ smutnil domácí kouč Marcel Melecký, který nemohl počítat se zraněným Ondřejem Adamíkem.

„Ve druhém poločase jsme začali hrát na dva útočníky, ale inkasovali, jme třetí branku a bylo rozhodnuto. Nakonec se nám podařilo snížit na 2:3, avšak to bylo vše. Náš výkon nebyl dobrý, báli jsme se hrát fotbal. Musíme rychle přepnout, máme před sebou derby v Hlučíně. Venku se nám daří, věřím, že budeme úspěšní,“ podotkl šéf dolnobenešovské lavičky.

Hlučín měl v Uničově více ze hry. V prvním poločase měl dvě velké šance, hlavně ta Jančíkova volala po gólu, když z pěti metrů nepřekonal domácího brankáře. I ve druhé pětačtyřicetiminotovce byli hosté lepším týmem, ale gólu se diváci nedočkali.

„Chtěli jsme vyhrát a měli jsme vyhrát. Naše hra měla kvalitu, bylo v ní hodně snahy a disciplína. V prvním poločase jsme si vypracovali dvě stoprocentní šance. Jenomže jak Carvalho, tak Jančík selhali. Po přestávce jsme pokračovali v nastoleném trendu. Soupeř měl za celé utkání jedinou možnost. Bod je dobrý, ale vzhledem k tomu, co jsme předvedli, si kluci zasloužili vyhrát,“ ohlédl se za zápasem trenér FC Hlučín Alois Skácel.

FORTUNA:LIGA,  9. kolo, 22. září 2018, SFC Opava - FK Teplice
Opava má druhou výhru, v Brně porazila Teplice