Na první gól se čekalo pouze čtyři minuty. Vypadalo to, že Smola slibně rozvíjejí akci zabrzdil, nicméně balon se od něj dostal přes Zavadila na Hrabinu, který odcentroval, následně míč přiťukl Kuzmanovič Smolovi a ten dal svůj pátý ligový gól – 1:0.

O čtvrt hodiny později centroval Žídek, do míče se opřel Řezníček, ale trefil hráče před sebou. Ve 28. minutě vysunul Svozil Kayambu, ten se dostal ke střele, ta byla sražena na roh. Středočeši byli bezzubí. Trenér Weber už po půlhodině hry poslal do hry Matějovského. Avšak tutovku měl domácí Simerský, který pálil ve vápně nad.

V úvodu druhé půle se blýskl rychlým průnikem Smola, nakonec byl před vápnem faulován Hůlkou. Z dobře vzhlížející standardky ale Slezané nic nevytěžili.

Ilustrační snímek.
Někteří motoristé jezdí pro benzin do Polska. Ušetří tak

V 62. minutě se Opava dočkala druhé branky. Řezníček vystihl boleslavskou rozehrávku, nahrál Zapalačovi, který odcentroval na Smolu. Autor úvodního gólu sklepl míč pro Kuzmanoviče a ten se nádherně trefil – 2:0.

Jenomže v 76. minutě dostal ve vápně k míči Komličenko a souboj s gólmanem Fendrichem vyhrál. Středočeši byli rázem ve hře. Na druhé straně utekl po chybě Hůlky Kuzmanovič, ale Smolu nenašel.

Opavští pak měli štěstí, když pálil Mareš a Fendrich s problémy jeho pokus vytáhl. Pět minut před koncem vybojoval dobře hrající Smola standardku. K její exekuci se postavil Zavadil a gólman Šeda musel vytáhnout parádní zákrok. Opavští si vítězství vzít nenechali a zimní přestávku stráví na deváté pozici.

SFC Opava – FK Mladá Boleslav 2:1 (1:0)

Branky: 4. Smola, 62. Kuzmanovič – 76. Komličenko. Rozhodčí: Orel – Pochylý, Novák. ŽK: Svozil, Hrabina, Smola - Hůlka, Komličenko, Mareš, Chaluš. Diváci: 3 046

Opava: Fendrich – Hrabina, Simerský, Svozil, Žídek – Zavadil, Řezníček – Kayamba, Kuzmanovič (82. Janetzký), Zapalač – Smola (89. Juřena). Trenér: Ivan Kopecký.

Mladá Boleslav: Šeda – Pauschek (72. Novák), Hůlka, Chaluš, Mareš – Přikryl, Hubínek, Takács, Ladra – Džafić (32. Matějovský) – Komličenko. Trenér: Jozef Weber.

Hasy po zápase:

Jozef Weber:

Zdroj: Deník/Roman Brhel

Ivan Kopecký:

Zdroj: Deník/Roman Brhel

Tomáš Smola:

Zdroj: Deník/Roman Brhel
Michal Mlýnek
Útočník Michal Mlýnek: V Německu mi chyběla parta
Vitalij Smetanskyj
Ukrajinský lékař Vitalij Smetanskyj: V opavské nemocnici se cítím dobře