II. liga

Zlín – Opava 2:0 (1:0)
podrobnosti, fotogalerie a video zde

Třinec - Sokolov

Rozhodující situace vznikla pár minut po zahájení střetnutí. Domácí získali výhodu trestného kopu, Siegl našel polovysokým centrem Hanuse a ten propálil brankáře Bučka. „Povedlo se mi to trefit přímo z voleje, gólman si míč přizvedl do šibenice,“ vylíčil František Hanus jiný gólový okamžik utkání.

Branek mohlo padnout daleko více. Párkrát zahrozili hosté, ale Lipčák stál vždy na správném místě, střely Hanzlíka i Mliky zneškodnil a po ráně Vrtělky mu pomohlo břevno. Tyč na správném místě měl i jeho protějšek Buček, konstrukci jeho brány orazítkoval Maroši. Do stoprocentních možností se dostali i Malíř s Jouklem, dvěma loženkami pohrdl Nekuda.

Zápas se vyznačoval velkým počtem žlutých karet. Hostům arbitr Adámek ukázal čtyři, domácím hned sedm. „Pokud to jsou karty vyplývající ze hry, jako dnes za fauly, pak je to v pořádku, takových může být klidně i dvacet. Jestliže ovšem padají po nedisciplinovanosti a protestech, je to špatně,“ podotkl kapitán Třince Martin Lipčák, který už počtyřicáté v duelu Třince nepustil za svá záda míč.

Třinec – Sokolov 1:0 (1:0)
Branka: 8. Hanus. Rozhodčí: Adámek – Peřina, Pilný. ŽK: Lipčák, Joukl, Kuděla, Maroši, Hanus, Siegl, Sznek – Dvorník, Vrtělka, Šindelář, Benda. Diváci: 1096

Sparta Praha B – Karviná 1:2 (0:1)
Branky: 75. Putz – 39. Ciku, 65. Gonda. Rozhodčí: Ardeleánu – Blažej, Zeman. ŽK: Hušbauer – Hrtánek, Ficek, Presl. Diváci: 325

Varnsdorf – Jihlava 4:0 (1:0)
Branky: 50. a 54. Rudnickij, 14. Melunovič, 82. Martan. Rozhodčí: Lerch – Ubias, Kovařík. ŽK: Cana – Gabriel, Karlík. Diváci: 920

Znojmo – Sezimovo Ústí 3:1 (1:0)
Branky: 8. Pacanda z pen., 58. Okleštěk, 73. Vašíček – 88. Kostečka z pen. Rozhodčí: Franěk – Košec, Blažej. ŽK: Mička, Hnaníček, Hrubý – Fryšták, Vukadinovič, Dobal, Ciferský. Diváci: 775

Čáslav – Brno 1:0 (0:0)
Branka: 77. Voltr. Rozhodčí: Jech – Santarius, Tacina. ŽK: Fikejz – Fall, Polák, Koloušek. Diváci: 1052

Vlašim – Bohemians Praha 0:1 (0:0)
Branka: 78. Grznár. Rozhodčí: Bílek – Ubias, Makovička. ŽK: Strnad, Vrťo – Duchnič, Grznár. Diváci: 750

Ústí nad Labem – Most 4:2 (1:0)
Branky: 27. a 55. Volek, 62. Martykán, 74. Zachariáš – 72. Frnoch, 73. Bednář. Rozhodčí: Paták – Šecová, Zlámal. ŽK: Martykán – Danoski. Diváci: 864

MSFL

Hlučín - Brno B 0:3 (0:3)
podrobnosti zde

Jihlava B - Líšeň 3:3 (1:0)
Branky: 44. a 74. Chmelík, 50. Štancl – 78., 81. a 85. Krejčí. Rozhodčí: Kotík. ŽK: Dobrovolný – Kotoul, Nosko, Mičko. 100 diváků

HFK Olomouc - Zlín B 1:0 (1:0)
Branka: 21. Richter. Rozhodčí: Vostřejž. ŽK: Holík. 374 diváků

Hulín - Břeclav 1:1 (1:1)
Branky: 44. Otruba – 32. Košulič. Rozhodčí: Talpa. ŽK: Málek. 164 diváků

Kroměříž - Uničov 0:1 (0:0)
Branka: 88. Řehák. Rozhodčí: Fojt. Bez karet. 283 diváků

Ostrava B - Frýdek-Místek 0:3 (0:0)
Branky: 60., 74. a 75. Grussmann. Rozhodčí: Horák. ŽK: Vaněk, Dressler – Byrtus. 310 diváků

Olomouc B - Slovácko B 1:1 (1:0)
Branky: 37. Bajer – 67. Lukáš. Rozhodčí: Priesol. Bez karet. 118 diváků

Zábřeh - Rosice 1:2 (1:0)
Branky: 19. Chlebek – 56. Podzemský, 81. Selinger. Rozhodčí: Tomanec. ŽK: Chlebek, Krejčíř. 500 diváků

Divize E

Havířov - Opava B

Trenér opavského béčka Jaroslav Kolínek před utkáním v Havířově jasně vyhlásil, že si jede se svým týmem pro tři body. To se nakonec také stalo. Opavská rezerva vyhrála 2:3.

„Jasně jsme si řekli, že už dost bylo plácání po ramenech za dobré výkony, potřebovali jsme vyhrát a s tím jsme také do Havířova jeli,“ řekl Jaroslav Kolínek. Nicméně úvod zápasu vyzněl lépe pro domácí, kteří se dostali po dlouhém autu do vedení. „Od této branky jsme se ale paradoxně zvedli a začali hrát, měli jsme převahu, která se nám podařila korunovat vyrovnávacím gólem,“ pokračoval v hodnocení zápasu trenér béčka.

V pokutovém území domácích byl faulován Ondra a Binar nařízenou penaltu proměnil. Ve druhém poločase aktivní mladíci Slezského FC přidali další dvě branky. Nejdříve se prosadil střídající Ihnatišin a na 1:3 zvyšoval mazáckým lobem Kuzník.

„Havířov poté přidal. Snažil se nás dostat pod tlak, ale nám výborně chytal Ota Novák, který hráče před sebou skvěle dirigoval. Jeho přítomnost v kabině byla pro nás velkým přínosem. Navíc stahoval centry a blýskl se i dobrými zákroky,“ chválil zkušeného brankáře Kolínek. Havířov už jen v závěru dokázal snížit na konečných 2:3.

„Jsem strašně rád, hlavně za kluky, v předešlých zápasech hráli také dobře, ale výsledky jsme neměli,“ uzavřel ambiciózní kouč.

Havířov - Opava B 2:3 (1:1)
Branky: 23. Sittek, 79. Laryš – 33. Binar (penalta), 65. Ihnatišin, 74. Kuzník, 150 diváků
Opava: Novák – Pomp, Horák, Swiech, Sabo – Ondra (82. Fiala), Vybíral, Binar, Kuzník, Kužel (88. Mrůzek) – Němec (60. Ihnatišin). Trenér Jaroslav Kolínek

Krnov - Kravaře

Tomu se říká propadák. Kravařští fotbalisté vůbec nezvládli nedělní zápas na hřišti divizního nováčka z Krnova. Šlo doslova o vraždění neviňátek a hosté se nakonec domů vraceli se šestibrankovým debaklem.

Kravaře se ještě ani nerozkoukaly a už prohrávaly. Ve druhé minutě se Bačovský dostal na pravé straně až k zadní autové čáře. Stál zády k brance soupeře, ale pokusil se centrovat. Míč se ve vzduchu roztočil, přeletěl obloukem gólmana hostů Hladkého a zapadl do vzdálenější šibenice. Jestli měli Krnovští v předchozích zápasech smůlu v zakončení, tak tato branka jim to bohatě vynahradila - 1:0.

Kravaře se snažily hned odpovědět, ale jejich přímý kop skončil jen těsně vedle domácí svatyně. Po půhodině obrana Kravař nezvládla zkrotit skákavý balon. O ten hosty obral Kaštovský a předal jej Krčmaříkovi, který se zbavil protihráče a ranou z hranice šestnáctky zvyšoval na 2:0. Neuběhly ani čtyři minuty a domácí se mohli radovat potřetí. Hosté zastavili krnovský útok jen za cenu faulu. K zahrávání přímého volného kopu asi pětadvacet metrů od kravařské brány se ujal Lukáš Mitura. Jeho nadýchaný centr našel přesně hlavu Romana Švrčka - 3:0.

Dvě minuty před poločasem obstřelil Švrček padajícího gólmana a v Krnově se mohly začít slavit premiérové tři body v soutěži. Góly padaly i po přestávce a domácí nakonec vyhráli 6:2. „Zasloužená porážka. Krnov byl pro nás hratelným soupeřem, my jsme ale nezvládli začátek utkání a pak už se to s námi vezlo,“ kroutil po utkání hlavou trenér poražených Lukáš Černín.

Krnov - Kravaře 6:2 (4:0)
Branky: 35. a 43. Švrček, 3. Bačovský, 31. Krčmařík, 55. Kaštovský, 85. Šimčík – 52. Mišanec, 89. Padych, 580 diváků

Krnov:
Řeháček – Kozák, Daříček, Zelník, Biskup – Mitura (63. Cudrák), Švrček, Bartoníček (67. Hudský), Bačovský (71. Šimčík)– Krčmařík, Kaštovský. Trenér Antonín Hudský
Kravaře: Hladký – Buchta (46. Seibert), Klösel, Šot, Blatný - Woznica, Václavík, Baranek (72. Peterek), Míšanec - Jatagandzidis, Lokša (46. Padych). Trenér: Lukáš Černín

Valašské Meziříčí - Dolní Benešov

Fotbalisté Dolního Benešova se derou divizní tabulkou nahoru. Špatný vstup do soutěže je zapomenut. Svěřenci kouče Ondřeje Malohlavy vyhráli v sobotu ve Valašském Meziříčí 1:2. „Přežili jsme začátek zápasu bez úhony, kdy domácí měli dvě velké šance,“ vydechl si Ondřej Malohlava.

Už ve druhé minutě totiž Michálek uvolnil Molnára, který se ocitl sám před gólmanem Hlaváčkem, on ale jeho střelu zneškodnil. Chvíli nato propadli hosté při rohovém kopu a Michálek se řítil sám na Hlaváčka, ani z tohoto mráčku ale nezapršelo. Naopak, na druhé straně si narazil Václavek s Juchelkou, míč se dostal k Seidlerovi, který ho prostrčil na Žižku, jenž otevřel skóre.

Benešov byl rázem na koni. Po akci Žižky mohl skóre navýšit Sediler, ale nedal. Juchelkovi chyběl zase k zakončení půlkrok. Ve 34. minutě udeřili Valaši. Po rychlé kombinaci na pravé straně zatáhl míč Molnár, ve vápně přišel faul Žižky a kopala se penalta. Michálek poslal Hlaváčka na druhou stranu – 1:1.

Pět minut před poločasem šel do souboje s gólmanem Pospěchem Seidler, místo zakončení do prázdné branky si ale snažil vymodlit penaltu. „Naštval mě. Mohl klidně dát branku, místo toho dostal žlutou kartu,“ zlobil se Malohlava. Přesto se jeho tým gólu dočkal. Václavek sklepl míč Schreierovi, který střelou podél Pospěcha dával na 1:2.

„Věděli jsme, že domácí na nás vletí. Základem úspěchu bylo přežít začátek druhého poločasu,“ podotkl trenér MSA. Po hodině hry poslal trenér Malohlava do hry rychlonohého Jaška. „Na domácí obranu platil, dostal se snad do tří čistých šancí, gól ale nedal. Málem jsme na to doplatili, v závěru totiž domácí trefili tyč,“ řekl kouč Benešova. „Naštěstí jsme vedení udrželi, nyní musíme porazit doma Slavičín,“ zakončil Ondřej Malohlava.

Valašské Meziříčí - Dolní Benešov 1:2 (1:2)
Branky: 34. Michálek – 9. Žižka, 45. Schreier, 150 diváků
Dolní Benešov: Hlaváček – Malý, Švacha, Moravec, Literák – Žižka, Seidler, Juchelka, Knopp, Václavek – Schreier (60. Jašek, 90+1. Haas)

Orlová - Šumperk 2:1 (1:1)
Branky: 45. Vlk, 60. Kovář – 9. Pančochář, 200 diváků

Lískovec - Mohelnice 5:4 (2:1)
Branky: 11. Chlebek, 29. Mandičák, 59. Nováček, 64. Šrámek, 70. Kořínek – 80. a 83. Masopust, 45. Kuba (penalta), 61. Macák, ČK: 67. Staník (L.), 150 diváků

Mikulovice - L. Petrovice 4:2 (4:0)
Branky: 34. a 45. Blažek, 13. Přecechtěl, 25. Švehla – 59. Miko, 62. Vlachovič, 160 diváků

Slavičín - Brumov 0:1 (0:1)
Branka: 6. vlastní, 480 diváků

Nový Jičín - Prostějov 1:5 (1:2)
Branky: 2. Málek – 34. a 77. Zatloukal, 40. a 82. Hirsch, 56. Janoušek, 240 diváků

Krajský přebor

Háj ve Slezsku - Český Těšín

Háječtí fotbalisté v sobotním duelu krajského přeboru remizovali s Českým Těšínem. Jejich trenér Martin Rozhon byl po zápase s remízou spokojený. „Totálně jsme prospali začátek. Hosté si vytvořili několik šancí, naštěstí pro nás dali jen jednu branku. Doslova jsme přežili vlastní smrt,“ zlobil se trenér Háje Martin Rozhon.

Ještě do konce prvního poločasu bylo vyrovnáno. Horák navezl míč do středu hřiště, natáhl na sebe stopera a vystřelil – 1:1. „Hra se vyrovnala a nám se dokonce podařilo vstřelit vedoucí gól,“ řekl hájecký kouč. Běžela 67. minuta, Horák poslal míč za obranu na Trupla a ten nedal gólmanovi šanci – 2:1.

„Jenže vedení jsme neudrželi. Hned po rozehrání hosté vyrovnali. Polevili jsme trochu v koncentraci a soupeř to hned potrestal,“ kroutil hlavou Martin Rozhon a dodal: „Zbytek zápasu se odvíjel v duchu otevřených obran, hrálo se nahoru dolů. Já vzhledem k vývoji utkání remízu beru,“ zdůraznil trenér Háje.

Háj ve Slezsku - Český Těšín 2:2 (1:1)
Branky: Horák, Trupl – Przyczko, vlastní, 105 diváků
Háj ve Slezsku: Ujfaluši – Lesniak, Halška, Reichl, Konvička – Janíček, Nádvorník, Šubrt, Horák, Komárek – Trupl. Trenér Martin Rozhon

Pustá Polom - Dětmarovice

Loňská štika krajského přeboru z Pusté Polomi je stále bez vítězství. Nic na tom nezměnilo ani nedělní utkání s Dětmarovicemi, které Baculiákovi chlapci nakonec prohráli 1:2. „Potřebovali jsme zabrat, ale nepovedlo se. První poločas byl z naší strany hodně špatný,“ zlobil se trenér Milan Baculiák.

Na jeho konci se hosté proměněnou penaltou dostali do vedení. „Oba inkasované góly padly po našich hrubých chybách,“ zlobil se trenér. Po druhé brance se hra domácích zlepšila. „Měli jsme několik šancí, ale dali jsme jen jeden gól,“ pokrčil rameny polomský kouč.

Pustá Polom - Dětmarovice 1:2 (0:1)
Branky: Mikulenka – Matušík (penalta), Egermajer, 130 diváků
Pustá Polom: Minařík – Kozel (40. M. Šmíd), Fico, Valošek (75. Raška) – Štefek, Hradský, Poštulka (60. R. Šmíd), Jurč – Beinhauer, Musálek. Trenér: Milan Baculiák

Oldřišov - Jakartovice

Fotbalisté oldřišovského Moravanu poznali v neděli, jak chutná pocit vítězství. Na domácím trávníku porazili v derby nebezpečné Jakartovice. Jednou z velkých postav zápasu byl oldřišovský útočník Patrik Žídek. Jenomže vstup do utkání neměli domácí vůbec dobrý. Už v páté minutě prostřelil Michalčíka kanonýr Šupák.

„Tato branka nás nakopla, Jakartovice si myslely, že to půjde samo, a trochu nás i podcenily,“ vypozoroval kouč Moravanu Jaroslav Samson. Ve 12. minutě poslal míč za obranu Ulička na Patrika Žídka, který vyrovnal. Za necelou čtvrthodinu už Oldřišov vedl. Patrik Žídek posadil míč na hlavu Lokoče – 2:1.

„Měli jsme více ze hry a hlavně jsme dokázali proměňovat šance,“ zdůraznil Samson. Ve 37. minutě vybídl Patrik Žídek ke skórování Michala Jadrného – 3:1. Ve druhém poločase se jakartovická hra zvedla. Hosté dokonce nastřelili i tyčku Šromem, to se na druhé straně povedlo i Šamárkovi. V 75. minutě ztratil Patrik Žídek míč a Šrom vrátil hosty do zápasu, ale jen na chvíli.

Vítr z plachet vzal Jakartovicím jedenáct minut před koncem Štalmach, jak jinak než po přihrávce Patrika Žídka. „Náš tým má na to hrát výše, ale zatím se nám to výsledkově nedařilo, věřím, že to utkání nás nastartuje,“ řekl Jaroslav Samson. „Obrovského zklamání po třech zápasech, ve kterých jsme obstáli, přišlo toto utkání, které nám nevyšlo,“ posteskl si kouč Jakartovic Rostislav Vojáček.

„Rychlá branka nám očividně uškodila, první poločas tak vyzněl zaslouženě lépe pro domácí. Chyběla nám koncentrace, lehce jsme ztráceli míče,“ zlobil se zkušený trenér. „I když se nám podařilo vstřelit kontaktní gól, vyrovnat se nám nepodařilo,“ dodal Vojáček.

Oldřišov - Jakartovice 4:2 (3:1)
Branky: P. Žídek, Lokoč, M. Jadrný, Štalmach – Šupák, Šrom, 150 diváků

Oldřišov:
Michalčík – Rádek, Hartoš, Pardy, Hanke (68. V. Jadrný) – M. Jadrný, Ulička, Blahetka, Lokoč (50. Štalmach) – P. Žídek (82. Villaschek), Šamarek. Trenér Jaroslav Samson
Jakartovice: Janech – Špiller, J. Schreier, Hoza, Jančura (78. Schreiber)– Bitomský, Grygar (46. Pusch), M. Schreier, Jiří – Šupák, Šrom. Trenér Rostislav Vojáček

Janovice - Hradec nad Moravicí

Favorit krajského přeboru z Hradce nad Moravicí vyšel v neděli naprázdno. V Janovicích měli sice více ze hry, ale domácího gólmana nedokázal ani v jednom případě překonat. „Začali jsme dobře. Prvních třicet minut jsme měli převahu a kopali snad i deset rohových kopů, bohužel branku se nám vstřelit nepodařilo,“ rozhodil rukama trenér Hradce Karel Štěpán. „Chyběly nám centimetry k tomu, abychom trefili balon do prázdné branky,“ doplnil zkušený stratég.

Po občerstvovací přestávce ale Hradečtí zvolnili. „Tato přestávka nám uškodila, hra se vyrovnala a pět minut před poločasem jsme inkasovali,“ povzdechl si Štěpán. Ze strany přišel do pokutového území Hradce centrovaný míč. Ve skrumáží se nejlépe zorientoval Daněk a překonal Kovalíka.

Ve druhém poločase tým z pod zámku domácí přitlačil. „Kopali jsme celou řadu standardních situací, avšak domácí branka jako by byla pro nás zakletá,“ řekl Karel Štěpán. V závěru vrhli hosté všechny síly do útoku. „Otevřeli jsme hru a přeskupili řady. Málem jsme na to doplatili, když domácí hráč obešel lehce Doseděla, ale naštěstí brankář Kovalík ho vytlačil ze střelecké pozice,“ popisoval hradecký trenér největší šanci domácích.

Necelých sedm minut před koncem měl vyrovnání na kopačkách Doseděl, ke smůle Hradce trefil jen brankáře, a když se neujala ani střela Havelky, připsal si Hradec na své konto první letošní porážku. „Nedali jsme gól, umřeli jsme na špatnou koncovku,“ shrnul Karel Štěpán.

Janovice - Hradec nad Moravicí 1:0 (1:0)
Branka: Daněk, 140 diváků
Hradec nad Moravicí: Kovalík – Štýbar, Doseděl, Jašek, Kuděla – J. Černý (70. Martiňák), Půda, Tkadleček, O. Černý – Proházska, Škrobánek (83. Havelka). Trenér Karel Štěpán

Polanka - Poruba 2011 2:1 (0:0)
Branky: Cirkl 2 – Oleš, 300 diváků

Frenštát pod Radhoštěm - Petřkovice 1:2 (0:2)
Branky: Navrátil – Fojtík, Martinka, 230 diváků

Bohumín - Karviná B 0:6 (0:2)
Branky: Cverna 2, Chovanec, Janík, Presl, Bartošák, 120 diváků

Rýmařov - Frýdlant nad Ostravicí 2:1 (1:1)
Branky: Kučera, I. Kratochvíl – Žižka, 280 diváků

I.A třída, skupina A

Štítina - Slavoj Bruntál

Oboustranně velmi kvalitní utkání bylo k vidění na štítinském trávníku. Domácí začali lépe, když se již v 15. minutě prosadil po nádherném centru Hendrycha Thomas, který tak otevřel skóre duelu. Druhá branka na sebe nenechala dlouho čekat. Na Konečného centrovanou lahůdku si na zadní tyči naskočil Řeháček a nekompromisně hlavou zvýšil na 2:0.

Po druhém inkasovaném gólu tempo hry trochu upadlo, nicméně i tak si domácí fotbalisté vytvořili několik dobrých šancí, žádnou však neproměnili. Dalšího gólu se příznivci Štítiny dočkali v 70. minutě, kdy Bruntálu selhal ofsajd systém, Thomas běžel sám na branku, ale ještě si všiml lépe postaveného Hendrycha, kterému předal míč, a druhý jmenovaný kličkou pokořil brankáře a poslal balon do prázdné branky – 3:0.

Po chybě Štítinských v polovině hřiště se čestného úspěchu dočkali i hosté, kteří jen kosmeticky upravili na konečných 3:1 z pohledu domácích. „Myslím si, že šlo o kvalitní utkání z obou stran. Líbila se mi předvedená hrá a jsem spokojen i s výsledkem. Porazili jsme velmi silného soupeře a duelu nechyběla bojovnost ani nasazení. Nemám, co bych vytkl,“ okomentoval zápas spokojený trenér Štítiny Dušan Christoph.

Štítina – Slavoj Bruntál 3:1 (2:0)
Branky Štítiny: 15. Thomas, 28. Řeháček, 70. Hendrych
Štítina: Maňák – Řeháček, Chri stoph, Kostka (73. Dřizgevič), Halška – Šimeček (77. Bitomský), Konečný, Hendrych, Kožušník – Thomas (71. Mich), Schwalbe. Trenér Dušan Christoph

Bohuslavice - Velké Hoštice

Souboj dvou týmů, které doposud nezískaly ani bod, začali lépe hosté. Ve dvacáté minutě se ranou do šibenice zhruba z dvacetimetrové distance trefil Prášil, a když se šest minut před koncem prvního poločasu zapsal mezi střelce ranou z trestného kopu Daniel Pluschke, vypadalo to s domácími hodně špatně. Navíc ve druhém poločase si Bohuslavice daly vlastní gól a bylo rozhodnuto.

Dvacet minut před koncem už jen domácí Poslední upravil na konečných 1:3. „Byli jsme v těžké pozici. Hrálo se o to, kdo se trefí první, a tím pádem získá otěže zápasu. Bohužel pro nás se to podařilo soupeři,“ kroutil hlavou trenér Bohuslavic Roman Divina. „Sehráli jsme pěkné otevřené utkání. Naše inkasovaná branka byla trošku smolná. Lefendovi vypadl míč z ruky a hostující útočník přiskočil a usměrnil jej do brány,“ řekl kouč Velkých Hoštic Aleš Rozsypal.

Bohuslavice – Velké Hoštice 1:3 (0:2)
Branky: 70. Poslední – 20. Prášil, 39. D. Pluschke, vlastní gól

Bohuslavice:
Juchelka – Kocián, Hrubý, Krupa, Dihel (70. J. Štefek) – Haiduk, Gašparík, P. Kocián (60. Janoš), Štefek – Buhla (60. Poslední), Strýček. Trenér Roman Divina
Velké Hoštice: Lefenda – Sokol, Hružík, Janecký, M. Pluschke – Špitalík (25. Tietz), Čavera, Majer, Prášil (74. Vaněk) – D. Pluschke (70. Vitásek), Moch. Trenér Aleš Rozsypal

Markvartovice - Heřmanice

Tým trenéra Iva Müllera z Markvartovic opět doplatil na své prokletí – neproměňování šancí. „Už počtvrté v řadě jsme umřeli kvůli špatné koncovce. Šance si vytváříme, ale neumíme je proměnit. Střelecky se také nemůže chytit Vítkovský,“ kroutil hlavou Ivo Müller.

První poločas byl vcelku vyrovnaný. Hosté dobře bránili a po střele Strojka se dostali do vedení. Domácím se podařilo vyrovnat ve druhém poločase Hejnalem z penalty. „Já osobně jsem s remízou velmi nespokojen. Stačilo proměnit jen pár šancí a skóre by vypadalo úplně jinak. Remíza je pro nás prostě málo. Heřmanice sice nehrály vůbec špatně, ale na výhru jsme určitě měli,“ doplnil Müller.

Markvartovice – Heřmanice 1:1 (0:1)
Branky: 65. Hejnal (penalta) – Strojek
Markvartovice: Polášek – Wogner, Hejnal, Olšar, Stepek – Urbánek (70. Raichel), Remeš, Musial, Koval (30. Klímek) – Ogon, Vítkovský. Trenér Ivo Müller

Mokré Lazce - Kobeřice

Domácí celek začal velmi svižnou hrou. První vlaštovka přiletěla už během první dvacetiminutovky. Galvasův roh hlavou usměrnil do brány Pejša. V tu chvíli hosté šlápli na plyn, což se na jejich hře značně projevilo. Jejich snažení vyústilo v branku, která padla po rychlém průniku Čujka do šestnáctky. Ten pod sebe stáhl balon, nahrál Wirthovi a bylo vyrovnáno.

„Myslím, že nic jiného než remíza by tomuto zápasu neslušela,“ nechal se slyšet záložník Kobeřic Pavel Harazim. Po přestávce převzali iniciativu opět domácí. Tento stav však dlouho netrval. Plné ruce práce měl brankář Golinský, jenž zlikvidoval dvě jasné šance. Co se však Lazeckým dařilo, byly standardní situace. Z jedné se domácí mohli dostat do vedení, ale Galvas hlavičkoval vedle.

„Musím pochválit kobeřické hráče, protože předváděli solidní fotbal. I na naší straně však bylo k vidění mnoho líbivých akcí. Také se dařilo oběma gólmanům. Remíza je určitě oboustranně zasloužená,“ pronesl manažer Lazců František Marec.

Mokré Lazce – Kobeřice 1:1 (1:1)
Branky: 15. Pejša – 28. Wirth

Mokré Lazce:
Golinský – Hrubý, Harazim, Pejša, Rozhon – Šindelář, Adamčík (75. Holoubek), Galvas, Hrbáč – Žurek, Kaspřík
Kobeřice: Stříbný – J. Stuchlík, Buchta, Halfar, Černý – Chudík (75. Boček), P. Harazim, Wirth, Stuchlík – Čujek, Mrva (85. Jašek)

Ludgeřovice - Krásné Pole

Radost z pěkné podívané museli mít fanoušci Ludgeřovic, kteří v sobotu neopomenuli zápas domácího mužstva proti soupeři z Krásného Pole. Velký vliv na průběh střetnutí měl vstup do utkání. Ludgeřovice už v deváté minutě vedly dvoubrankovým rozdílem. Nejprve se ve čtvrté minutě trefil po sólovém nájezdu Stromčík, o pět minut později po centru do skrumáže proměnil Balgar.

V druhé půlce skóroval do prázdné branky Klos, konečný stav uzavřel svou druhou brankou v zápase Stromčík. „V poli byla hra vcelku vyrovnaná, ale soupeř se dostal jenom po šestnáctku. Tlačili jenom z brejků a jedinou gólovku soupeře naštěstí zhatil ofsajd,“ popsal domácí trenér Aleš Smolka. „Za výhru jsem rád, ale už několik zápasů nás trápí jakási hluchá místa, kdy třeba na 15 - 20 minut ztratíme koncentraci.“

Ludgeřovice – Krásné Pole 4:0 (2:0)
Branky: Stromšík 2, Klos, Balgar
Ludgeřovice: Stočes – Fejerčák, Nagel (85. Strakuš), Gaida, Reiský – Adamčík, Zbořil, Balgar (70. Klos), Koval (80. Adamec) – Stromšík, Kolasa. Trenér Aleš Smolka

Slavkov - Bílovec

Bojovnost Slavkova rozhodla v mači s Bílovcem. Soupeř sice odcházel po poločase do kabin s pocitem vedení, ale křehký jednogólový náskok na Slavkov nestačil. Ve třicáté minutě inkasovali domácí branku z trestného kopu.

„Pro nás to byl trochu nešťastný gól. Po tom, co zeď tečovala balon, měl to náš brankář těžké, protože přes slunce dobře neviděl letící míč,“ přiblížil jedinou branku soupeře slavkovský kouč Tomáš Onderka. Po poločase se ale situace změnila ve prospěch Slavkova. Třicet minut před koncem si Malček zpracoval míč, technickou střelou zasadil a vyrovnal. O dvě minuty později dostal Ditrich přihrávku a z půlky hřiště pronikl sám na brankáře – 2:1.

Slavkovští měli dále navrch, nezarazila je ani červená karta, kterou deset minut před koncem obdržel za faul Král. „Měli jsme hru pod kontrolou, nechytli jsme začátek, ale díky naší bojovnosti a touze vyhrát se nám podařilo dovést zápas do šťastného konce, nepolevili jsme ani po vyloučení Krále,“ uzavřel Tomáš Onderka.

Slavkov – Bílovec 2:1 (0:1)
Branky: 60. Malček, 62. Ditrich – Seman
Slavkov: Machel – Obludník, Cahel, Hanák, Klement – Bahr, Hruška, Král, Dietrich (70. Kovalčík) – Malček (83. Dušek), Nevlud (46. Borunský). Trenér Tomáš Onderka

Bolatice - Štěpánkovice

V prvním poločase vypadalo derby v tabulce vedoucích Bolatic proti posledním Štěpánkovicím víceméně klidně. Domácí si vytvořili jednogólový náskok, který udrželi celou první pětačtyřicetiminutovku. „První půlku jsme ale byli více než vyrovnaným soupeřem,“ pochválil svůj tým trenér Štěpánkovic Josef Harazim.

Vše se ale změnilo se změnou stran, kdy Bolatice upevnily své vedení o tři góly. Štěpánkovice dokázaly odpovědět pouze jedinou brankou. Nejprve se Dušan Harazim snažil odkopnout malou domů, ale gólman Volný trefil jak balon, tak i soupeřova hráče. Po nařízené penaltě zvýšily Bolatice na 2:0. Následně se z trestného kopu trefili rovněž domácí – 3:0.

Mezitím ale už Štěpánkovice hrály v početním oslabení, když se Dušan Novák pokoušel hrát na způsob amerického fotbalu, za což si vysloužil červenou kartu. Čtyřgólovou porážku Štěpánkovic zpečetil bolatický Staněk, který si vychutnal průnik přes jednoho ze soupeřových mladíků.

„Dohrávali jsme v křeči, svůj vliv mělo i horké počasí,“ popsal Josef Harazim, trenér Štěpánkovic. „Naše individuální chyby vyústily v takový výsledek, nevyužili jsme gólovky, třeba Smažík šel na bránu sám, měl dost času, ale netrefil,“ dodal.

Bolatice – Štěpánkovice 4:1 (1:0)
Branky: Sebrala 2, Grygar, Staněk – Ganaj
Štěpánkovice: Volný – Tomíček, Heider, Novák – Liška (68. Harazim), Kurka, Ganaj, D. Grygarčík – Smažík, P. Grygarčík, M. Grygarčík. Trenér Josef Harazim

I.B třída, skupina A

Chomýž - Zlatníky

Zlatníky hned v prvních minutách inkasovaly branku z pokutového kopu. Poté se hra vyrovnala, avšak více navrch měly Zlatníky. Ke srovnání stavu nakonec došlo ještě do přestávky, když se po samostatné akci prosadil Fajkus. Druhý poločas byl už však čistě v režii hostů.

„Z druhé půle nám zůstalo spoustu nevyužitých šancí. Jejich autory byli především Fajkus nebo Prejda. Určitě jsme ze hry nevytěžili všechno,“ prozradil sekretář Zlatníků Josef Uvíra. Podle jeho slov byl jeho tým v roli favorita, zisk jednoho bodu je tak pro hostující celek zklamáním.

Chomýž – Zlatníky 1:1 (1:1)
Branky: Juroška – 30. Fajkus
Zlatníky: Peiker – D. Holuša, P. Holuša, V. Morys, Mezera (46. Kavan) – M. Řehulka (70. Froncek), Černý (60. Paleta), J. Morys, Uvíra – Prejda, Fajkus. Trenér Vilém Hrbáč

Břidličná - Chlebičov

Parádní fotbalové představení bylo v sobotu k vidění v Břidličné. Domácí celek hostil Viktorii Chlebičov. Byť měl více šancí, na body nedosáhl. Proti byl hostující útočník Gabaj, který dvěma góly zajistil svému týmu cenné tři body.

„Na poměry I. B třídy se hrálo nadstandardní utkání,“ řekl kouč Viktorie Vilém Axmann. „Vyhrál šťastnější tým, vzhledem k průběhu a šancím by zápasu spíše slušela remíza,“ dodal trenér Chlebičova.

Jeho ovečkám vyšel vstup do utkání. Ve 12. minutě zatáhl míč po pravé straně Novák, jeho přetažený centr vrátil před branku David a Gabaj křižnou střelou o tyč otevřel účet zápasu. „Vyšla nám brejková situace, šlo o jedinou naši šanci prvního poločasu,“ poznamenal trenér hostů. Břidličná si po zbytek prvního poločasu vytvořila převahu, která místy byla drtivá. V jednom případě se blýskl parádním zákrokem gólman Josefus, ve druhém vykopával z brankové čáry Černín.

„Byly to těžké chvilky. Místy to s námi vypadalo docela špatně,“ přiznal Axmann.

Ve druhém poločase Břidličná nadále šlapala za vyrovnáním. Dokonce se jí podařilo brankáře Josefuse překonat, avšak tentokrát z prázdné branky vykopával Vitásek. „Byli nebezpeční hlavně ze standardních situací, nám docela dobře pracovala defenziva. Například do žádného přečíslení se soupeř nedostával,“ podotkl trenér Viktorie.

Chlebičov těžil hlavně z brejků, po jednom takovém nahrával Müller na volného Gabaje – 0:2. „Domácí poté otevřeli hru. My jsme ale také měli šance. Müller, ale ani Novák je neproměnili,“ litoval Axmann. Domácím se střelou z pětadvaceti metrů podařilo snížit, to ale bylo vše. „Hodně cenné tři body. Kluky musím pochválit za výborný výkon,“ uzavřel Vilém Axmann.

Břidličná – Chlebičov 1:2 (0:1)
Branky: Jiřičný – Gabaj 2
Chlebičov: Josefus – Thomas, Černín, Vitásek, Zedník – Novák, Klajmon, David, Gabaj – Müller (87. Marčík), Levák (74. Chudý). Trenér Vilém Axmann

Kylešovice - Dolní Moravice

Hosté v úvodní desetiminutovce notně zaskočili domácí celek. Vrcholem jejich snažení byla standardní situace z osmé minuty, kdy Kylešovice zachránilo od pohromy břevno. Pak ale úřadovali domácí. Čavera vyslal kolmici na Kuzníka, jehož ránu vyrazil brankář Dolní Moravice pouze k Andělovi, který neměl problém otevřít skóre – 1:0.

Tentýž hráč ještě chvíli poté nebezpečně hlavičkoval nad. Z pravé strany šel sám na hostujícího gólmana Mužík, ale bránu netrefil. Za faul na Kuzníka kopali domácí penaltu, kterou s přehledem proměnil Toman a Kylešovičtí si již vedení 2:0 pohlídali až do závěrečného hvizdu.

„Řekl bych, že vítězství je zasloužené. Utkání bylo vcelku vyrovnané, ale více tutovek jsme si vytvořili my. Už v prvním poločase jsme mohli potvrdit své vedení. Bohužel nás trápí nízká produktivita, ve vyložených šancích jsme zklamali,“ řekl k utkání domácí stratég Jaroslav Narovec.

Kylešovice – Dolní Moravice 2:0 (1:0)
Branky: 14. Anděl, 55. Toman
Kylešovice: Grobár – Holubec, Fajkus, Klinger, Rončka – Mužík, Čavera, Pospěch (85. Ležák), Toman, Anděl – Kuzník (70. Žídek). Trenér Jaroslav Narovec

Suché Lazce - Chuchelná

Domácí v úvodu doslova vletěli na soupeře a jejich stylovou jízdu za vítězstvím odstartoval již ve 4. minutě Handzlík. Šlo o vůbec první střelu na branku. Handzlík si vzak míč a z dobrých pětadvaceti metrů překvapil brankáře Anděla – 1:0. Hosté byli pod tlakem a Honěk zachytil vykopnutý míč, zpracoval si jej a poslal do běhu Vlhovi, jenž placírkou obstřelil hostujícího gólmana a zvýraznil vedení svého celku.

Chuchelná zahrozila Bočkem, který vypálil z voleje z rohu vápna a nastřelil spojnici břevna a tyče. Sucholazečtí kontrovali Vlhou. Ten ukořistil míč na úrovni šestnáctky, posunul si jej do středu hřiště a vypálil přesně k pravé tyči – 3:0. Ve druhém poločase se prosadili i hosté, když na konci standardní situace hlavičkoval přesně do černého Nedvěd.

Vzápětí však fauloval jeden z beků Chuchelné Karpjaka a byla nařízena penalta. Tu přesnou střelou po zemi k levé tyči proměnil Stuchlík a uzavřel na konečných 4:1.

„Hráli jsme dobře, opravdu jsem spokojen. Vstřelili jsme pěkné branky a zcela zaslouženě vyhráli. Rozhodl náš vstup do utkání,“ hovořil šťastný trenér Suchých Lazců Petr Szczur. „Jakmile prohráváte od desáté minuty 0:2, není lehké se vracet do utkání. Byli jsme dlouho opaření a soupeř nás jasně přehrával, byli jsme špatní ve všech směrech. Ve druhé půli jsme se trochu zlepšili, ale to už jsme prohrávali o tři branky,“ smutněl hostující kouč Miroslav Bedrunka.

Suché Lazce – Chuchelná 4:1 (3:0)
Branky: 4. Handzlík, 10. a 18. Vlha, 69. Stuchlík z pen. – 60. Nedvěd

Suché Lazce:
Klapuch – Herudek, Laub, Karpjak, Stuchlík – Balažovič, Honěk, Handzlík, Kuba (46. Mikšík) – Pospíšek (85. Toth), Vlha (75. Macháček). Trenér Petr Szczur
Chuchelná: Anděl – Kotoč, Šrámek, Michalík (80. Jiřík) – Valenta, Faika, Libenský, Nedvěd, Fojtík (20. Stoklasa) – Boček, Lejnar (46. Kamrád). Trenér Miroslav Bedrunka
Otice – Olympia Bruntál 2:4 (1:2)
Branky: 20. Valeček, 60. Hopp – Raab 2, Kaup, Strnadel
Otice: Kořistka – Dušek (65. M.Byrtus), Potíž, Poledník, J. Byrtus – Draisaitl (46. Gorčica), Hopp, Cupák, Dzierža – Lindovský (78. Kulhavý), Valeček. Trenér Radek Minarčík

Horní Benešov - M. Albrechtice 3:0 (2:0)
Branky: David Slíva, Jakub Petřík, Jaromír Žižka

Krásné Loučky - Úvalno 4:2 (3:1)
Branky: Rinke 2, Mamula, Lalák – Ryška 2

I.B třída, skupina B

Velká Polom - Hrabová

V prvním poločase hrála Velká Polom lepší fotbal, z jednoznačných gólových šancí se jim ale podařila proměnit pouze jedna. V sedmé minutě si od odraženého míče od stoperů Hrabové zpracoval míč domácí útočník a střelil k soupeřově tyči. V druhé půlce ale už jasně dominovala Hrabová, jejíž síla se rodila především ze středu zálohy. Domácí odolávali tlaku Hrabové, ale snaha hostů vyústila v padesáté minutě centrovaným míčem – 1:1.

Prohra Velké Polomi byla zpečetěna pět minut před závěrečným hvizdem. Po nevydařeném brejku domácích zakončila Hrabová přes nepřipravenou obranu. „Pro nás je to jednoznačná ztráta. Bodovali jsme na hřištích soupeřů, tak jsme logicky očekávali i vítězství na domácím trávníku, hráči k utkání nepřistoupili zoodpovědně,“ neskrýval zklamání trenér Velké Polomi Josef Bartoš.

Velká Polom – Hrabová 1:2 (1:0)
Branky: Zíma – Plevko, Kot
Velká Polom: Kozelský – Jakub Sztefek, Měch, Konvičný, Varady – Žídek (80. Chalachan), Novák, P. Sztefek, Jan Sztefek (65. Popek) – Chudoba, Zíma. Trenér Josef Bartoš

Strahovice - Hať

Hosté se třikrát dostali do vedení a domácí třikrát vyrovnali.

Do zápasu vstoupil lépe hostující tým, tentokrát koučován asistentem hlavního trenéra Jiřím Konečným. Vedení se Hať ujala v páté minutě, kdy domácí brankář neudržel míč v rukavicích a Chmelař dorazil do branky – 0:1, Strahovice ale po čase odpověděly a vyrovnaly. Do konce první půlky ale hosté stačili opět převzít vedení ukázkovou akcí Pěntky.

Po přestávce domácí opět dohnali náskok soupeře, když se po pěti minutách hry trefil ze skrumáže Ondřej Pekárek k tyči. Odpověď Hatě ale na sebe nenechala dlouho čekat. Z přímého kopu se trefil Koziel. Strahovice ale pět minut před koncem opět odpověděly, když Husovský zužitkoval Josefusovu přihrávku hlavou. Domácí navíc museli kvůli červené kartě brankáře Hranoše dohrávat v desíti, dokonce byla i nařízena penalta, tu ale hosté neproměnili.

„Po prvních třech kolech jsme konečně pořádně zabrali. Hráli jsme podle našich představ, kluci bojovali. Jediné, co nás mrzí, jsou lacině inkasované góly a neproměňování šancí – těch jsme v tomto utkání měli snad víc než za předchozí tři zápasy dohromady,“ zdůraznil asistent trenéra Strahovic Milan Nevřela. „Chválím kluky za bojovnost,“ dodal.

„Zlomem pro nás byla neproměněná penalta, navíc jsme hráli proti oslabenému soupeři. Kvůli tomu nemůžeme být spokojeni ani s bodem,“ kroutil hlavou asistent trenéra Hatě Jiří Konečný.

Strahovice – Hať 3:3 (1:2)
Branky: Hanzlík, O. Pekárek, Husovský – Chmelař, Pěntka, Koziel

Strahovice:
Hranoš – Němec, L. Pekárek (79. Obrusník), Jan Nevřela, Josefus – M. Malchárek (71. Jiří Nevřela), Hanzlík, O. Pekárek, Baranec – Husovský, V. Malchárek (75. J. Pekárek). Asistent trenéra Milan Nevřela
Hať: Žlab – Bortlík, Jelínek, Vavrečka (25. Kliment, 83. Antonín), Machala – Koziel, Majer (75. Plačka), Chmelař, Macháček – Pěntka, Hruška. Asistent trenéra Jiří Konečný

Kozmice - Píšť

Přestože oba celky hrály důrazný fotbal plný zajímavých soubojů, tak utkání skončilo bezbrankovou remízou.

„Před úvodním hvizdem jsem hráče varoval před některými hráči Píště. Hráči věděli, že Píšť je jiný soupeř, než byly posledně Darkovičky,“ řekl trenér Kozmic Karel Gorný. Po změně stran se diváci dočkali i šancí, a to na obou stranách. Kozmice mohly ke třem bodům nasměrovat akce Rodka a Urbančíka, ale ani jeden síť za brankářem Ballarinem nerozvlnil, stejně si ale vedli hosté.

„Výsledek 3:3 by určitě utkání slušel víc. Bohužel nám dnes úplně nepřálo štěstí. Co můžu pochválit, tak to je naše hra ve druhém poločase,“ doplnil Gorný. „My jsme s bodem z venku spokojeni. Byl to typický remízový zápas s šancemi na obou stranách,“ řekl hrající kouč Píště Karel Moric.

Kozmice – Píšť 0:0
Kozmice:
Eliáš – Vojáček, Horsinka, Buchvaldek, Pfleger – Galus, Urbančík, Rodek, Forman (68. Posmyk) – Bunček, Kašuba. Trenér Karel Gorný
Píšť:
Ballarin – Sollich, Smolka, Ďurina, Moric – Blokeš (45. Návrat), Melecký, Kulig, Krupa – Stopnicki, Klíšť. Trenér Karel Moric

Šilheřovice - Klimkovice

Přímo pohádkový vstup do zápasu prožili hráči Šilheřovic. Během jedenácti minut se dostali do luxusního vedení 3:0, což hosty prakticky odsoudilo k záhubě. „Už před výkopem měli hosté problémy. K zápasu totiž přijeli bez registračních karet a museli se pro ně vracet. Chaos, který tuto situaci provázel, si hráči přinesli patrně i na hřiště,“ sdělil asistent trenéra Šilheřovic Michal Znamenáček.

Jediný gól Klimkovic padl po obrovské chybě Petra, který přehlédl jednoho z protihráčů a prakticky mu před bránou přihrál. Zápas se tak na chvíli zdramatizoval. Pár minut nato však Vala opět zvýšil na tříbrankový rozdíl a domácí se definitivně uklidnili.

Po přestávce hra nedoznala podstatné změny. Pouze Klimkovice nastřelily ze standardní situace tyč. „Hosté nic nepředvedli a absolutně nás neohrozili. Z naší strany je to po dlouhé době výborný výkon. Zejména po remíze v Darkovicích,“ řekl na závěr Znamenáček.

Šilheřovice – Klimkovice 5:1 (4:1)
Branky: 3., 18.,71. Vala, 5. P. Redzina, 11. Petr – Bača
Šilheřovice: Köhler – K. Kulčar (82. Bačo), Jakubec, R. Redzina, M. Kulčar – P. Redzina, Bittner, Volný, Petr (78. Novák) – Vala, Felgentragör

Darkovičky - Darkovice

Jako na střelnici si museli připadat hráči Darkovic. Jejich soupeř měl po celých devadesát minut absolutní herní převahu. Hosté se je sice snažili zaskočit svou důraznou hrou, ale tato strategie jim spíše uškodila, protože po hrubých zákrocích musel rozhodčí několikrát sáhnout po žluté kartě.

„Soupeři vycházelo naprosto všechno. Měl perfektní střelbu. Také jsme doplatili na naši důraznou hru,“ smutnil asistent trenéra hostů Vladimír Kula. Druhý poločas byl nachlup stejný jako ten první. Darkovičky v něm do Halškovy brány nasázely dalších pět branek. Už v tak těžké situaci Darkovic se nechal vyloučit právě brankář Halška po faulu na Turanského.

„S dnešním zápasem můžeme být maximálně spokojeni. Máme tři body, k tomu sedm vstřelených branek. Divácká kulisa byla také perfektní, hrálo se za pěkného počasí. Zkrátka ideální den na fotbal,“ shrnul asistent trenéra Darkoviček Pavel Kudla.

Darkovičky – Darkovice 7:1 (2:1)
Branky: 26. a 65. Strachota, 30. a 60. Pytlík, 80. Turanský, 84. Hofrichter, 90. Chvěja – 38. Poštulka

Darkovičky: Saidok – Strachota, Diviš (45. Balgar), Foltýnek, Ondič (60. Hofrichter) – Gai, Chvěja, Kuchař, Turanský – Stračánek, Pytlík
Darkovice: Halška – Dudek, Janoš, Tvrdý, Kalusek – J. Vyletělek, Miketa, Rončka, P. Vyletělek – Plaček (45. Voldán), Poštulka

Dolní Lhota - FC Ostrava-Jih 3:0 (1:0)
Branky: Jan Zeman 2, Čočotka

Vratimov - Vřesina 1:1 (1:1)
Branky: L. Skoupý – T. Hruzík

Okresní přebor

Žimrovice - Služovice

Do utkání aktivně vstoupili domácí. K míči se totiž již v 5. minutě dostal Šustek, ale z pěti metrů netrefil poloprázdnou bránu Služovic. Hosté kontrovali situací ze 24. minuty, kdy po levé straně potáhl míč Vladan Ciminga, který našel před brankou zcela volného Martina Kremsera a tomu scházely centimetry, aby svou střelu zametl k pravé tyči.

Další důležitá akce se odehrála v závěru první půle. Z levé strany odcentroval Chmel, jehož přesný centr našel hlavu Nováka. A ta se nemýlila – 1:0.

Kvalitní příležitost si po změně stran vytvořili také hosté. Gletník našel dlouhým pasem Wojcického, ale jeho střelu zblokovali domácí obránci. Poté se tvrdou ranou z dobrých třiceti metrů prezentoval Vojtěch Kremser, ale brankář Košárek ji zpacifikoval. Pár minut nato se řítil střídající Linda sám na gólmana Žimrovic, jenže si míč hodně předkopl a Košárek ho snadno získal do své moci.

V závěru duelu mohl vstřelit pojišťující branku Martínek, ale nastřelil tyč a v další podobné situaci pak ze dvou metrů nepropálil jednoho z hostujících hráčů na brankové čáře. Žimrovice však i přesto nápor hostů přestály a získaly tři body.

„V prvním poločase jsme byli o něco lepší, ale spálili jsme velké šance. Ať už je měl na svědomí Martínek, Šustek nebo Gajdoš. Druhý poločas nás soupeř lehce zatlačil a my jsme vyráželi do brejků, nakonec jsme tři body se štěstím uhráli,“ mnul si ruce asistent domácího trenéra Radek Kříž.

„Pro nás se jedná o zbytečnou ztrátu bodů. V celém zápase a obzvlášt ve druhé půli jsme byli herně určitě lepší, ale fotbal se hraje na branky a tu dali domácí. I přes výrazný tlak jsme se k jasným gólovkám nedostali a odjedli ze Žimrovic bez bodu,“ okomentoval zápas vedoucí služovického celku Petr Pardy.

Žimrovice – Služovice 1:0 (1:0)
Branka: 42. Novák

Žimrovice:
Košárek – Bukovský, Kříž M, Kostřiba, Gajdoš – Eller J., Šustek, Muzička (69. Hendrych), Chmel (75. O. Eller) – Martínek, Novák. Trenér Jaromír Chmel
Služovice: Banetka – V. Kremser (84. Ježek), A. Ciminga, Kriebel, Polhoš – Gletník (74. Linda), Wojcicki (65. Švacha), Míška, M. Kremser – Homola, V. Ciminga. Daniel Barcal

Bolatice B - Velké Heraltice

Hosté začali pěkně od podlahy. Již ve třetí minutě dostal Zemborski přihrávku od Zwardoně a tvrdou střelou rozezvučel pravou tyčku domácí svatyně. Chvíli nato nastřelil hlavou tyč i Tesař. Z ojedinělého útoku ovšem zahrozili i domácí. Florián poslal z pravé strany perfektní centr na zadní tyč, kam si naběhl Tomáš Balarin a hlavou otevřel skóre duelu.

Velké Heraltice se snažily s nepříznivým vývojem duelu něco udělat, ale stále se trápily v zakončení. Na řadu přišel druhý poločas a 47. minuta, kdy unikajicího Hahna zastavil nedovoleným způsobem zezadu Štěpán a putoval pod sprchy. I v deseti hráčích ale hostující celek hrozil. Piatkevič se ocitl sám před brankářem, ale zbrklým způsobem Pavla Dudu jen nastřelil. Podobně neuspěl také Tesař.

Domácí fotbalisté mohli své vedení pojistit další brankou. Florián prošel levou stranou jako nůž máslem a poslal míč pod sebe na nabíhajícího Kamila Rataje. Ještě před ním ale lízl míč brankář Šmajstrla a Rataj na balon nedosáhl. Rezerva Bolatic však tři body vyválčila i bez gólové pojistky.

„Hosté měli výborný mančaft, hráli opravdu výborně. Měli vynikající střední zálohu a díky ní nás dokázali dostat pod tlak. Soupeř měl opravdu hodně šancí, ale nedali je. My jsme spoléhali na brejky, ale bohužel jsme druhý gól nevstřelili a o výsledek se báli až do samotného konce,“ sdělil po zápase trenér bolatické rezervy Jiří Šula.

Jeho protějšek kouč René Štěpán hovořil takto: „My jsme hráli fotbal, ale soupeř vstřelil gól. Měli jsme pět šest čistých gólových šancí, ale nedali jsme je. Pořád jsme je tlačili, ale domácí z jediného útoku v prvním poločase vstřelili branku a díky tomu vyhráli. Mačkali jsme je i v deseti, stále jsme hráli ve vysokém tempu. Kluci druhý poločas odmakali, všichni si zaslouží pochvalu.“

Bolatice B – Velké Heraltice 1:0 (1:0)
Branky: 18. T. Balarin

Bolatice B:
P. Duda – Štefek, Ceplý, V. Duda, Hartoš – T. Balarin (46. Obrusník), Florián, Vehovský, Kurka, M. Ballarin (46. K. Rataj) – Hahn (83. T. Rataj). Trenér Jiří Šula
Velké Heraltice: Šmajstrla – Kocián, Štěpán, M. Valchař, L. Valchař – Zwardoň (79. Schreiber), Tesař, Zemborski, Kotrs – Piatkevič, Šemora (70. Staňo). Trenér René Štěpán

Dolní Benešov B - Budišov nad Budišovkou

Favorizovaná rezerva Dolního Benešova vstoupila do utkání s Budišovem dobře, když v 19. minutě poprvé rozvlnil síť Polák. I nadále domácí bušili do obranného valu hostů, jenže druhý gól ne a ne přijít. Ve velkých šancích postupně selhal Stříbný, který nedokázal z bezprostřední blízkosti trefit poloprázdnou branku Budišovských.

Ti se ozvali až ve druhé půli. Nejprve v 55. minutě podnikl samostatnou akci po levé straně Aleš Levák a vyrovnal. Pět minut nato už hosté vedli, když míč dorazil Kirchner a stejný hráč upravil na 1:3 v 78. minutě po efektní narážečce s Vondroušem. Dolnobenešovští snížili zásluhou Stříbného z penalty, ale drama utnul v úplném závěru Miroslav Marek, který vypíchl míč domácímu obránci a sám před Kupkou nezaváhal – 2:4.

„První půle byla jednoznačně v naší režii, měli jsme vést minimálně o dva góly a nebylo by co řešit, jenže jsme několikrát netrefili prázdnou branku. Po přestávce se rozpadla obrana a hosté během pěti minut otočili skóre. Zápas jsme si prohráli sami, měli jsme si vedení pohlídat,“ hovořil naštvaný kouč domácích Pavel Sobek.

O ohlas z druhé strany barikády se postaral vedoucí mužstva Jaroslav Kostecki: „V prvním poločase nás domácí zatlačili a mohli vést klidně 3:0, přehráli nás po všech stránkách. Ve druhé půli jsme vývoj utkání otočili a z brejků vstřelili pár gólů, zabojovali jsme a to se cení.“

Dolní Benešov B – Budišov nad Budišovkou 2:4 (1:0)
Branky: 19. Polák, 80. Stříbný z pen. – 55. A. Levák, 60. a 78. Kirchner, 87. M. Marek

Dolní Benešov B:
Kupka – M. Šramel, Bastl (64. P. Šramel), Adamík (53. Labuda), Kryštof – Polák (75. P. Pačka I.), P. Pačka II., Haas, Tchuř – Stříbný, Jašek. Trenér Pavel Sobek
Budišov nad Budišovkou: Krása – Schilder (88. Pizur), Křen, Stránský, L. Marek (70. Votoček) – Kuric, Vondrouš, Oleják – Kirchner, A. Levák (72. Široký), M. Marek. Trenér Petr Latka

Malé Hoštice - Větřkovice

V Malých Hošticích bylo k vidění vyrovnané utkání, ale lépe začali domácí. V 18. minutě se do dobré pozice probojoval Šafarčík, jenže jeho střelecký pokus se mezi tyče nevešel. Domácí to však dlouho mrzet nemuselo, neboť jeden z hostujících hráčů zahrál ve vápně rukou a Thiemel bezpečně proměnil pokutový kop.

Další šance však již Malé Hoštice neproměnily a také tempo hry se o poznání zklidnilo. Na řadu tak přišla 68. minuta, přetlačovaná v domácí šestnáctce a následná chyba stoperské dvojice, ze které těžil Drimaj a se štěstím vyrovnal. V závěru mohli ještě strhnout hosté vedení na svou stranu, jenže Vlček svou šanci v gól nepřetavil.

„Bylo to celkem vyrovnané utkání, měli jsme navrch, ale nedali jsme vyložené šance, prostě se nám nedařilo. Hosté bránili výsledek v devíti lidech a ohrožovali nás nebezpečnými brejky, remíza je asi spravedlivá,“ usoudil domácí stratég Martin Greipel.

Jeho oponent kouč Větřkovic Pavel Dubný se vyjádřil takto: „Myslím si, že domácí byli lepším mužstvem. Pro nás je remíza obrovským štěstím a nebojím se ji nazvat zlatou. Soupeř měl více ze hry, ale prostě neproměnil své šance. To, že fotbal nemá logiku, se projevilo v závěru, kdy jsme mohli vstřelit i druhou branku, ale i bod je pro nás malou výhrou, když tedy přihlédnu k předvedené hře.“

Malé Hoštice – Větřkovice 1:1 (1:0)
Branky: 36. Thiemel – 68. Drimaj

Malé Hoštice:
Kušnier – Kara (60. Cahel), Kurzica, Kašný, Mlýnek – Kania (46. Staníček), Thiemel, Chřibek, Šafarčík – Slíž, Malohlava (78. Wiltsch). Trenér Martin Greipel
Větřkovice: Tvrdý – Radek Dušek, Vašátko, Dvořák, Ferenc – Pretsch, Melecký (78. Lichovník), Vavroš (60. Kahaja), Pavlíček – Vlček, Drimaj (60. Kopl). Trenér Pavel Dubný

Hněvošice - Vítkov

Do zápasu nastoupili dobře hosté, kteří zahrozili dlouhým míčem za obranu na naběhnutého Černína, ten však z dobré střelecké pozice netrefil branku. Pak z přímého kopu tvrdě vypálil Radek Buchta, ale jeho dělovku ze čtyřiadvaceti metrů brankář Snášel vyrazil na roh.

Skóre se poprvé měnilo ve 30. minutě. Poštulka nakopl míč do vápna, kde jej Dominik prodloužil hlavou za sebe a míč se zjevil až u kopaček Gargoše, který stál sám před brankou a bezpečně vstřelil úvodní gól střetnutí. Hosté mohli srovnat ve 37. minutě, kdy Černín vhodil dlouhý aut na hlavu Dohnálka, ale jeho pokus mířil těsně nad.

Hněvošičtí si dali branku málem sami, stoper poslal malou domů na gólmana a toho musel na brankové čáře zastoupit jeden z domácích zadáků. V 62. minutě se domácí dočkali druhé branky. Gargoš našel Miroslav Buchtu, který nasadil Snášelovi jesličky. Radost Hněvošic však utnul praporek rozhodčího, který odmával ofsajd, a gól tak platit nemohl. Krátce nato našel Dominik opět Buchtu, ale jeho střelu vyrazil Snášel na roh.

V 73. minutě se hosté dočkali. Z pravé strany přišel do vápna prudký střílený centr, který našel osamoceného Dubového a ten nekompromisním způsobem vyrovnal. V závěru mohli domácí přece jen strhnout skóre na svou stranu, ale Gargošův pokus z nastaveného času mířil těsně nad.

„Jednalo se o vyrovnané utkání, z naší strany hodně vydřené, remíza utkání sluší,“ sdělil krátce domácí trenér David Křempek. Jednatel hostujícího klubu se s Křempkem dokonale shodl: „Nehráli jsme podle našich představ, myslím si, že remíza je opravdu zasloužená.“

Hněvošice – Vítkov 1:1 (1:0)
Branky: 30. Gargoš – 73. Dubový

Hněvošice:
Hluchník – M. Buchta, René Buchta, Droppa, Radek Buchta – Poštulka (77. Schuppler), P. Ševior, Dominik, R. Ševior (71. Lokoč) – Borecki (60. P. Stříbný), Gargoš. Trenér David Křempek
Vítkov: Snášel - J. Špok (70. Kulhánek), Malaník, Dubový, Zeman – Krása, Kalivoda, K. Špok, Vymazal (85. Haferník) – Dohnálek, Černín. Trenér Lubomír Knapp

Litultovice - Slavia Opava

Litultovičtí se ujali vedení už v 7. minutě, kdy chyboval hostující obránce a Korbel nahrál Drápalovi, který stál tváří v tvář Honkovi a z bezprostřední blízkosti mu nedal šanci – 1:0. Šanci na vyrovnání nevyužil Babic a po něm ani Kowalski. Ve 37. se však opavská Slavia dočkala. Míč přistál u nohy Mařádka a ten již věděl, kam s míčem – 1:1. Schylovalo se ke konci první půle, když hlavičkou orazítkoval břevno Otýpka.

Také ve druhé půli se tentýž hráč opřel do balonu, ale jak vidno, gól mu přán nebyl. Jeho rána totiž opět rozezvučela břevno litultovické svatyně. Vítězství mohl svému celku vystřelit střídající útočník Hypš, ale z vyložené pozice hlavičkoval pouze nad branku. Oba celky si tak rozdělily po bodu za remízu.

„Soupeř měl dát v prvním poločase určitě více branek, my jsme však jeho tlak ustáli. Druhý poločas byl zrcadlově opačný. Drápal nedokázal dát gól ze třiceti centimetrů, Korbel z metru. Procházka šel dvakrát sám na branku a taky neuspěl, to se pak těžko hraje. Jsem ale spokojený, protože Slavia je jeden z ambiciózních týmů a bod je pro nás úspěch. Remíza je navíc spravedlivá,“ tvrdil domácí kouč Tomáš Leifert.

Svou troškou do mlýna přispěl i trenér opavské Slavie Dušan Moša: „Zasloužená remíza, vyhrát jsme si možná zasloužili za hru v první půli, kdy jsme měli více šancí, ale druhý poločas byl remízový. Kdybychom hráli stejně jako v prvním poločase, tak bychom asi vyhráli, ale nestalo se tak. Jsem zklamaný, tým, jenž chce postoupit, musí vyhrávat. Bod beru jako porážku.

Bylo sice horko, ale nechápal jsem si tuaci, kdy nás rozhodčí zastavil v tlaku a zapískal občerstvovací pauzu. Opravdu jsem to nepochopil, vždyť je polovina září a nejsou žádné závratné teploty. Byla ohlášena minuta ticha za tragicky zesnulé hokejisty, ale ta se nakonec nedržela. Na tragickou událost si nevzpomněl ani hlasatel. Jsem z toho opravdu smutný.“

Litultovice – Slavia Opava 1:1 (1:1)
Branky: 7. Drápal – 37. Mařádek

Litultovice:
Kareš – Nádeníček, Šumbera, Bielačka (65. Palyza), Doležel – Haas, Dörer (90. Konečný), Korbel, Procházka – Drápal (73. Javůrek), Vaculík. Trenér Tomáš Leifert
Slavia Opava: Honka – Minarčík, Kavan, Kozák, Otýpka – O. Haas, L. Haas, Kokošek, Babic (60. Šusták) – Kowalski (75. Hypš), Mařádek. Trenér Dušan Moša

Vřesina - Stěbořice

Vřesina byla po celé utkání lepším celkem, jenže ze své převahy nedokázala kromě spálených šancí vytěžit nic víc. Už ve třetí minutě po rohovém kopu nebezpečně hlavičkoval Mlýnek, který trefil obránce stojícího na brankové čáře, a ten poslal míč do bezpečí. Do další dobré šance se dostal Vojtěch Kocián, ke kterému se odrazil balon, ale z dobré pozice vůbec netrefil stěbořickou branku.

Hosté působili v prvním poločase doslova jako pacifisté. Ani v nejmenším neohrožovali vřesinskou svatyni. Ve druhé pětačtyřicetiminutovce byl k vidění vyrovnanější fotbal, i když domácí stále tahali za delší provaz. Boj ve středu hřiště ale již žádné veliké šance nepřinesl a oba celky si rozdělily jeden bod.

„Na to, že hráči dostali v minulém kole výprask, hráli dneska opravdu dobře. Klobouk dolů. Kdybychom po poločase vedli 4:0 nebo 5:0, nemohl by se nikdo divit. Bohužel jsme branku nedali, a proto utkání skončilo remízou. Hosté totiž naši branku téměř neohrozili. Holt jsme neměli štěstí. Klukům však nelze nic vytknout,“ uvedl asistent domácího kouče Martin Hudeček.

„Myslel jsem si, že už nemůžeme hrát hůř. Z naší strany to byl opět velice špatný výkon. Naštěstí se můžeme spolehnout na kvalitního brankáře, který prokazuje výkonnost na opravdu jiné úrovni. Máme hodně mladých a nezkušených hráčů. Situace jsme řešili zbrkle a špatně jsme se pohybovali. Polovinu týmu tvoří dorostenci, co hrají v pátek nebo sobotu za dorost a v neděli nastupují za áčko. Je jasné, že se tohle všechno nedá zvládat,“ rozhovořil se trenér Stěbořic Erich Říčný.

Vřesina – Stěbořice 0:0
Vřesina: Lampart –
O. Kocián, Koval, Čech, Grůň – Rončka, Tesař (75. Škroch), V. Kocián, Krupa – Mlýnek, Pientka (60. Kubiňák). Trenér Rudolf Tesař
Stěbořice:
Janetzký – Kokeš, Kramný, Lukáš, P. Šmalec – J. Fiedler, Paleta, O. Šmalec, Dittrich (46. Klein) – M. Fiedler, Graca (87. Černý). Trenér Erich Říčný

III. třída, skupina A

Štěpánkovice B – Komárov 7:3, Pustá Polom B - Kobeřice B 5:5, Oldřišov B – Budišovice 2:1, Háj ve Slezsku B – Sudice 0:2, Strahovice B – Dobroslavice 4:3, Bělá - Velké Hoštice B 5:2, Bohuslavice B - Píšť B - vzájemná dohoda

III. třída, skupina B

Vávrovice – Holasovice 4:1, Brumovice - Nové Sedlice 0:0, Kyjovice – Březová 0:2, Chvalíkovice – Skřipov 4:0, Slavkov B - Vítkov B 6:1, Otice B – Hlavnice 1:1, Budišov n. B. B - Deportivo Opava 2:0

IV. třída, skupina A

Štítina B - Kozmice B 5:1, Malé Hoštice B - Darkovice B 7:3, Chuchelná B - Služovice B 1:3, Závada - Chlebičov B 2:5, Hněvošice B - Hať B 2:0, Hrabyně - Šilheřovice B 6:2, Rohov - Mokré Lazce B 0:4