I letos se mohou diváci těšit na zajímavá jména, mezi kterými nebude chybět ani fotbalový šoumen a jedna z největších postav první fotbalové ligy Petr Švancara. „Já se do Opavy vždycky těším, na ten rok, co jsem zde prožil, nikdy nezapomenu. I to je důvod, proč vždy pozvánku na vánoční utkání uvítám,“ říká Petr Švancara.

Tentokrát ale nebude ve Slezsku pouze epizodně. O den dříve totiž bude účinkovat také na halovém turnaji ve víceúčelové hale. „V sobotu vyrazíme ještě s naším kamarádem Martinem Dupalem a Švancim na turnaj do Opavy. Pak zůstáváme přes noc a v neděli nás čeká vánoční zápas. Určitě i večer někam zajdeme,“ svěřil se Švanciho kamarád Zdeněk Partyš.

Vánoční utkání, to ale nebude jenom o Petru Švancarovi. „Oslovili jsme celou řadu hráčů, věřím, že řada z nich si najde čas a do Opavy přijede. Jdeme nám také o to, aby se hlavně bavili diváci, protože na těch nám hodně záleží,“ podotýká duchovní otec akce, generální manažer Slezského FC Opava Pavel Hadamczik.

Na kylešovické umělce se také objeví například Milan Barteska, Pavel Šultes, Radek Petr, Lukáš Černín, Jan Baránek, Michal Kosmál, Vilém Axmann, Alois Grussmann, Karel Orel, Libor Kozák, Zbyněk Pospěch, Jan Nezmar, Zdeněk Pospěch, Petr Vašek, Lumír Sedláček, Ivo Farský, Aleš Rozsypal, Radek Prasek, Aleš Hellebrand, Pavel Hadaščok, Kamil Vrba, Jan Vožník, Petr Žemlík a samozřejmě současní hráči Slezského FC Opava v čele s trenérem Jaroslavem Horákem.

Zápas má oficiální výkop v 10.30.

Fanoušci mohou vyrazit do boje, sestava je jasná

Soutěž Opavského a hlučínského deníku o volná místa do sestavy na Vánoční zápas současných a bývalých hráčů Slezského FC Opava a jejich fanoušků končí. Sestava Deníku je jasná, dnes byla dopsána poslední osmička hráčů, ve které figurují tato jména: Michal Gregárek, Tomáš Vítek, Radim Hendrych, Petr Malínek, Petr Barteska, Tomáš Grulich, Tomáš Ondera a Dalibor Neděla.

Tihleti doplnili Zdeňka Blahutu, Pavla Petrželu, Martina Schleofera, Jana Holouše, Martina Jochima, Martina Myslikovjana, Luďka Černého a Kamila Lindovského.

Sraz fanoušků ve sportovním areálu v Kylešovicích je 27. prosince v 9.45 hodin. „Věřím, že všichni fanoušci si přijdou na své. Tímto bych je chtěl poprosit o dochvilnost,“ řekl mluvčí opavského klubu Ondřej Ludvík.