Opavské áčko sice hrálo dopoledne ve Slavičíně, i tak měl trenér Jan Hruška k dispozici Davida Korčiana, Martina Neuberta a Luboše Horku.

První šance zápasu přišla na řadu již po dvou minutách hry. Domácí zahrávali standardní situaci. Míč poskakoval v opavské šestnáctce, ale Padych ho do sítě nebyl schopen dopravit, následně odmítl změnu skóre Peterek. „Měli jsme být více důrazní,“ zlobil se trenér domácích Lukáš Černín.

Chvíli na to mířil do odkryté branky Bitta, ale ani jeho střela v síti neskončila. Kravaře měly v první půli navrch. „Naše hra vypadala, tak jako bychom si přijeli zahrát přáteláček,“ kroutil hlavou trenér béčka SFC Jan Hruška a dodal: „Nás v rozhodujících momentech držel na vodou brankář Kosmál.“

Opava v první pětačtyřicetiminutovce zahrozila vážněji jen jednou. Tkadleček po přihrávce Korčiána ale neuspěl. Ve druhém poločase toho bylo k vidění více zajímavého. Ve 47. minutě vyzkoušel pozornost Hladkého točenou střelou Bitomský. V 53. minutě se do velké šance dostal Neubert po vysunutí Harazima, ovšem na Hladkého nevyzrál.

Kravařská odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Zhruba z pětatřiceti metrů natáhl ke střele Klösel a jeho dělovka jen o centimetry minula hostující branku. V 70. minutě kopaly Kravaře trestný kop. K míči se postavil Šot, našel hlavu Padycha, ten ke smůle domácích hlavičkoval pouze do tyče. „Největší šance zápasu,“ shodli se oba trenéři.

V poslední minutě pak vystrašil Hladkého Ondra, skóre ale zůstalo nezměněno. „Bod bereme, každý bod z venku se počítá. S výkonem hráčů jsem spokojený. Dnes jsme hráli bez větších posil z áčka a dokázali jsme bodovat, to je pro tento tým důležité,“ zdůraznil Hruška.

„Chtěli jsme vyhrát, bohužel se nám nepodařilo vstřelit branku. Za přístup a hru v defenzivě nemohu klukům nic vytknout,“ uzavřel Lukáš Černín.

SK Kravaře – Slezský FC Opava B 0:0
Kravaře: Hladký – Václavík, Klösel, Hružík, Blatný – Bitta, Šot, Staněk (63. Šimon), Galvas (65. Horník) – Padych, Peterek
Opava: Kosmál – Klimas, Váňa, Horka, Sabo – Bitomský, Harazim (74. Ondra), Korčian, Kužel (65. Brunclík) – Neubert, Tkadleček (70. Škrobánek)