„Jsem šťastný, tak důležité góly jsem ještě nedal. Hlavně, že jsme ale vyhráli," pronesl po zápase sedmnáctiletý Matěj Vrána, velký hrdina sobotního duelu.

První poločas nenašel domácí zrovna v nejlepším rozpoložení, prohrávali osobní souboje, Sigma byla silnější na balonu, vidět byl hlavně Radek Látal. K přímému ohrožení branky se oba protivníci dostávali sporadicky. Ve 29. minutě přišel do šestnáctky Opavy střílený centr a Zifčák otevřel skóre, šlo o jedinou šanci Hanáků v prvním poločase.

„Na zápas jsme se připravovali, kluci byli nažhaveni, jenomže přišel úvodní hvizd rozhodčího a nás byl vidět obrovský respekt," kroutil hlavou trenér Opavy Alois Skácel.

Ve druhém poločase dvakrát vystrčila růžky Olomouc. Hned na začátku pálil vedle Vychodil, o tři minuty později se před Muczkou zjevil Voleský, domácí gólman svůj tým podržel a balon vyrazil.

První velká šance Opavských byla k vidění po hodině hry. Berger kopal rohový kop a Matěj Helebrand hlavou pálil z dobré pozice těsně nad. To už byl na hřišti pět minut Matěj Vrána, hrdina následujících okamžiků. Jeho první velká chvíle přišla po centru Matěje Helebranda, který ukázkově přetavil ve vyrovnávací branku.

Pro Opavské byla tato branka velkým ipulzem, začali bojovat a měli balon častěji na svých kopačkách. Čtyři minuty před koncem přišel do pokutového území Sigmy centr a Matěj Vrána šťastnou hlavičkou trefil tři body.

„Závěr byl z naší strany výborný. Jsem rád, že se nám podařilo utkání otočit, obzvlášť poté, co náš výkon nebyl dobrý. Dali jsme dva krásné góly, což je fantastické," uzavřel Alois Skácel.

Slezský FC Opava U19 – SK Sigma Olomouc U19 2:1 (0:1)
Branky: 73. a 86. Vrána – 29. Zifčák. Rozhodčí: Mojžíš – Trojan, Fajkus. ŽK: Beger – Látal. Diváků: 100
Opava: Muczka – Vitoul, Keller, Tesařík, M. Helebrand (86. Pavelka) – Rychlý, Berger, Janetzký – Adamovský, A. Helebrand, Kirschner (55. Vrána). Trenér: Alois Skácel