Opava začala proti účastníkovi Evropské ligy výborně. Skóre otevřel hlavou Adamovský, o pár chvilek později přehodil Jedličku Pavelka, a když prosadil hlavou Janetzký, začala se senzace kola rýsovat. A to nebylo vše. Po centru Vitoula přidal Adam Helebrand hlavou čtvrtou branku.

„Byli jsme hodně produktivní, což je parádní," pousmál Alois Skácel, trenér Opavy. Hosté za celý první poločas prakticky nevystřelili na Muczkovu bránu.

Po přestávce byl ve vápně faulován Pavelka a sudí Dytková nařídila penaltu. Míč si vzal Matěj Helebrand, ale balon napálil do tyče. Od tohoto okamžiku šel výkon domácích dolů. Příbrami najednou narostla křídla, začala Opavu přehrávat. Po zaváhání Vitoula snížil na Jandera. O pár chvilek později nastřelili hosté i břevno. Další gól už ale nepřidali.

„Potřebovali jsme vyhrát, ať máme v zimě větší klid na práci. Podařilo se nám uspět proti kvalitnímu týmu, který hraje Evropskou ligu a těží z výborné práce s mládeží," hodnotil zápas Alois Skácel a pokračoval: „Druhý poločas už nebyl z naší strany tak dobrý. Po zahozené penaltě jsme vypadli z rytmu, závěrečných pětatřicet minut bylo těžkých, ale zvládli jsme to. Kluky musím pochválit."

Opava získala během podzimu čtyřiadvacet bodů a nachází se v podstatně lepší situace než v loni. „Letošní sezona se nedá srovnávat s loňskou, je kvalitnější, o záchranu bude hrát devět týmů. My se musíme na jaro dobře připravit," uzavřel Alois Skácel.

Zimní přípravu započnou Slezané 5. ledna.

Slezský FC Opava U19 – 1.FK Příbram U19 4:1 (4:0)
Branky: 11. Adamovský, 19. Pavelka, 29. Janetzký, 32. A. Helebrand – 64. Jandera. Rozhodčí: Dytková – Trojan, Dudek. ŽK: A. Helebrand. Diváků: 55
Opava: Muczka – Vitoul, Kolísek, Tesařík, M. Helebrand – Rychlý, Berger, Janetzký – Pavelka (78. Večerek), A. Helebrand, Adamovský. Trenér: Alois Skácel