Domácí měli famózní vstup do utkání, hlavně dokázali potrestat chyby Dolního Benešova v defenzivě. Ve 21. minutě vysunul uličkou Staněk Jaška a ten nedal Rohelovi v brance šanci – 1:0.

Neuběhly ani čtyři minuty a skóre se měnilo znovu. Jašek dorážel na benešovské obránce, ti udělali chybu a kravařský útočník zvyšoval na 2:0. Půlhodinu z kategorie snů vyšperkoval třetí brankou Baranek, zužitkoval kombinaci se Staňkem.

„Lepší vstup do zápasu jsme si nemohli přát,“ culil se kravařský kouč Lukáš Černín. „Chtěli jsme hrát na brejky, a to nám vycházelo,“ doplnil stratég z Kravař. „Bohužel fotbal je o chybách a my jsme v prvním poločase udělali dvě. Náš výkon ale špatný nebyl,“ ohlížel se za prvním poločasem benešovský trenér Tomáš Kamrád.

Téměř sedm stovek diváků očekávalo, co se bude dít ve druhé pětačtyřiceti¬minutovce. „Hráče jsem nabádal, ať druhou půli nepodcení, už se nám to v minulosti několikrát stalo,“ přiznal Černín.

A Benešov se opravdu mohl do zápasu vrátit. V 50. minutě přišel faul v šestnáctce Kravař a kopala se penalta. K její exekuci se postavil Eršil, avšak gólman Hladký mu ji chytil. „Potřetí během podzimu se proti nám kopala penalta a nebyl z toho gól, právem máme nejlepší brankářskou dvojici v soutěži,“ pronesl pyšně Černín.

Hostující kouč neproměněné penalty litoval. „Je to obrovská škoda, ještě bychom měli dostatek času s výsledkem něco udělat,“ posteskl si Kamrád a dodal: „Kravaře mají kvalitní gólmany. Kromě penalty ještě chytil Hladký velkou šanci Juchelkovi,“ chválil domácí gólmany Kamrád.

Benešovští se branky ale přece jen dočkali. Čtyři minuty před koncem se trefil Knopp. „Jsem rád, že se nám podařilo toto střetnutí zvládnout. Na své si přišli určitě i diváci, kterých přišlo opravdu hodně,“ pochvaloval si Černín.

Úplně zklamaný nebyl ani Kamrád: „Až na výsledek jsem s předvedenou hrou spokojený. Kluky musím dnes pochválit.“

Kravaře - Dolní Benešov 3:1 (3:0)
Branky: 21. a 25. Jašek, 31. Baránek – 86. Knopp, 624 diváků

Kravaře: Hladký – Václavík, Pelán, Klösel, Knopp – Malý (74. Vitásek), Poštulka, Baranek (79. Vaněk), Žurek – Staněk, Jašek
Dolní Benešov: Rohel – Buchta (46. Tchuř), Robin Štefek, Moravec, Roman Štefek – Václavek, Knopp, Eršil, Bochňák (76. Rozsíval)) – Juchelka, Literák (65. Koval)