První branka v Mokrých Lazcích padla už v páté minutě. Šindelář se pěknou individuální akcí probil až před hostujícího brankáře a střelou k tyči mu nedal žádnou šanci. „V dalších chvílích si však hosté vytvořili tlak, a hlavně útočníci Müller s Gargošem pro nás znamenali velké nebezpečí,“ komentoval kormidelník domácích František Marec.

Po čtvrthodině hry bylo vyrovnáno. Ondřej Černý si naběhl na odražený míč a doklepl jej za záda bezmocného Golinského. V pětatřicáté minutě se opět měnilo skóre. Žurek zatáhl balon, nacentroval na Poštulku a ten ve skluzu znovu přiřkl Lazcům vedení.

Za stavu 2:1 hlavní rozhodčí neuznal Hradci branku pro ofsajd. Minutu před koncem poločasu se však dostaly do šance Mokré Lazce. Hynek Adamčík nacentroval a na malém vápně Muzička nepochopitelně tutovou brankovou příležitost zazdil.

„Ve druhém poločase už ta herní kvalita nebyla taková. Fotbal zkrátka nebyl tak pěkný jako v první pětačtyřicetiminutovce,“ soudil Marec. I tak si Hradec nad Moravicí vypracoval dvě velmi dobré možnosti. Müller se hnal sám na gólmana, ale neproměnil. Ani druhý útočník Gargoš v zakončení nepochodil.

V sedmdesáté minutě tak znovu smrtelně udeřili domácí. „Vyšlo nám střídání. Kleknera jsem nahradil Čelůstkou, což se na hře okamžitě pozitivně projevilo,“ prohlásil mokrolazecký stratég František Marec. Právě po akci Čelůstky zakončoval Bitta.

O pět minut později sice nastřelil Müller břevno, ale poslední gólové slovo patřilo Mokrým Lazcům. Poštulka byl faulován, načež dvorní nahrávač domácích Hynek Adamčík poslal z přímého kopu míč přímo na Bittu, jenž vzápětí zaznamenal svou druhou branku v zápase. Mokré Lazce tak poměrně jednoznačně předčily hradeckého protivníka 4:1.

„Hradec je právem na špici tabulky. Rozhodující byl náš větší důraz v koncovce a vůbec v celé šestnáctce soupeře. My jsme proměňovali šance, oni ne,“ v krátkosti zhodnotil utkání František Marec.

Hradecký kouč Karel Štěpán tolik důvodů k radosti neměl. „Výkon našeho brankáře a celé obrany nebyl ideální. Střelecky se nám nedařilo, a když nedáte gól, nemůžete pomýšlet na vítězství,“ uzavřel.

Mokré Lazce - Hradec nad Moravicí 4:1 (2:1)
Branky: 5. Šindelář, 35. Poštulka, 70. a 80. Bitta – 15. O. Černý

Sestava Mokrých Lazců: Golinský – Rozhon, Holoubek, Muzička (75. Mlčoch), Hrubý – Poštulka, Adamčík, Bitta, Šindelář (20. Onderka) – Klekner (68. Čelůstka), Žurek
Sestava Hradce nad Moravicí: Dobrovolný – Besta, Reichel, Lebica, Kuděla – J. Černý, Schreier, Režnar, O. Černý – Müller (85. Hrbáč), Gargoš (80. Havelka)

(dus)