Utkání začalo pěkně zostra. Už ve třetí minutě nastartoval polomskou mašinérii Šmíd, když hlavou usměrnil do sítě balon po trestném kopu spoluhráče Kozla. Skoro totožně však domácí vyrovnali zásluhou Dědíka jen o tři minuty později.

Následně musel čarovat brankář hostí Buček. Ten nejprve zneškodnil pokus jednoho z Novojíčínských. Zanedlouho byl donucen řešit chybu Šmída, který zaváhal na kraji obrany, a domácí se dostali do rychlého útoku. Pustá Polom si vytvořila velkou brankovou příležitost, když se do koncovky prodíral Zima, jenže tentokrát ještě neuspěl.

„Ve druhém poločase byla iniciativa hry na naší straně. Musím pochválit především záložní formaci, která tu jičínskou přehrávala,“ konstatoval trenér hostí Milan Baculiák. Pustá Polom hrála prim i nadále. Kozel centrem z rohu našel opět hlavu Šmída, který zaznamenal svůj druhý gól v zápase.

Následovala perfektní akce Žigy, po níž Beinhauer netrefil míč poskakující téměř na brankové čáře. V třiasedmdesáté minutě vyslal dlouhou přihrávkou ke zteči domácí svatyně Jurč Zimu. Polomský útočník si vzápětí obehrál dva obránce a střelou přes celou bránu anglickým způsobem o tyč dával na 1:3.

Od třetí branky hostujícího mužstva uběhly sotva dvě minuty a Jurč se přes dva bránící dostal do vápna. Tato akce však gólem neskončila. Deset minut před začátkem nastavení se povedlo Novému Jičínu snížit. Buček podcenil jeden z centů a Lokša vykřesal svému týmu naději.

Domácí v závěru vsadili vše na jednu jedinou kartu. Hráli vabank, otevřeli obranu a snažili se alespoň o vyrovnání. Hosté tak měli možnost vyrážet do rychlých brejků a mnohdy visel další gól doslova ve vzduchu. Nakonec však zůstalo u těsného vítězství Pusté Polomi.

„Ještě jednou bych rád vyzdvihl hru zálohy a nesmím opomenout i výkon obou našich útočníků, z nichž bych rád pochválil hlavně Zimu. Když jsme se po utkání bavili s funkcionáři Nového Jičína, museli přiznat, že jsme je jako jedni z mála přehráli vyloženě herně.

Jsem spokojen především s vynikajícím kolektivním výkonem celého mužstva,“ dodal na závěr spokojený kouč Polomských Milan Baculiák.

Nový Jičín - Pustá Polom 2:3 (1:1)
Branky: 6. Dědík, 80. Lokša – 3. a 60. Šmíd, 73. Zima
Sestava Polomi: Buček – Kozel, T. Hradský, Šmíd, Kňura – Jurč, M. Hradský, Mikulenka, Žiga (75. R. Valošek) – Beinhauer, Zima (80. Vindiš)
#nahled|https://g.denik.cz/74/d1/optab_krajskyprebor_25kolo_adm350.jpg|https://g.denik.cz/74/d1/optab_krajskyprebor_25kolo.jpg|Tabulka Krajského přeboru po 25. kole.#

(dus)