V sestavě Slezského FC se objevil ještě nedávno stoper Hlučína Roman Švrček, naopak chyběli zranění Kolínek, Chmelíček a Formánek. Všichni tři by ale za Slezský FC měli nastoupit v sobotu na Slovácku.

Opavští začali dobře. V 9. minutě vystrašil Skácela v brance hostí Knapp, jehož dělovka se zastavila o břevno. I další šance vzešla z opavské dílny, kdy zakončoval nebezpečně Kiša, Skácel vyrazil. Vzápětí minul z dobré pozice Klesnil a ve 23. minutě po dalším závaru jen se štěstím zablokovala obrana Ševců dělovku Sedláčka.

O osm minut později kopala Opava rohový kop. K jeho zahrání se postavil Lumír Sedláčka a přízemní střelou všechny zaskočil, hlavně zkušeného gólmana Skácela. To už na hřišti nebyl zraněný Vyskočil.

Zlín si za celý první poločas vytvořil snad jedinou šanci, kdy obrana Slezanů nechala zcela volného Baču, ten ale hlavičkoval vedle.

Na začátku druhého dějství vybídl Halaška ke skórování Klesnila a ten se nemýlil – 2:0. Poté přišly na řadu minuty, kdy měli více ze hry soupeř. Bačíkem snížil na 2:1 a měl další šance. Květon ve třech případech svůj tým podržel, hlavně při gólovce Šmahaje, po hlavičce Zbožínka ho pro změnu zachránilo břevno.

Na druhé straně stála za zmínku dělovka Horky a velká šance Schaffartzika. Čtyři minuty před koncem utkání vyrobil kiks zlínský gólman Zapletal a Sedláček pohodlně upravil na konečných 3:1.

„Můžeme být spokojeni, podařilo se nám třikrát skórovat,“ pochvaloval si trenér Slezského FC Josef Mazura. „Povedený byl hlavně první poločas, v tom druhém už to bylo z naší strany o něco horší,“ pokračoval kouč.

A na otázku mířící na osud zkoušených hráčů odpověděl: „Někteří naznačili své možnosti a svým výkonem zaujali, konkrétní ale nebudu. Čekáme, jak se ukáži další fotbalisté, jako třeba Formánek s Chmelíčkem.“

Další přípravný duel odehraje Opava v sobotu od 18 hodin na hlavním hřišti Slovácka, které má tento duel jako generálku na ligu.

Slezský FC Opava – Tescoma Zlín 3:1 (1:0)
Branky: 31. a 86. Sedláček, 46. Klesnil – 49. Bačík
Opava: Květon – Kiša, Cigánek (46. Horka), Švrček, Čáp – Žmolík, Knapp (46. Wirth), Sedláček, Vyskočil (24. Schaffartzik) – Halaška (61. Korčian), Klesnil. Trenér: Josef Mazura.