Už po třech minutách hry se poprvé měnilo skóre. Radzinevičius přihrál Partyšovi a ten míč uklidil do odkryté brány – 1:0. Opava hýřila aktivitou, o čtyři minuty později Radzinevičius střílel vedle.

Ve 21. minutě zahrával Partyš trestný kop a brankář Dragon jeho pokus vytáhl s vypětím všech sil nad břevno. Domácí byli při chuti. Po dlouhém výkopu brankáře Nováka se do zakončení dral Ficek, šťastnější byl znovu uničovský gólman. A když po akci Cudráka neuspěl znovu Radzinevičius, zahrozil Uničov. Po pěkné akci střílel Hrubý, ale Novák parádním zákrokem jeho ránu zlikvidoval.

Za další dvě minuty si znovu slovo vzal Hrubý. Jeho technická střela zatřásla Novákovým břevnem. Tři minuty před koncem poločasu se skóre měnilo podruhé. Mezi obránci se protáhl Neubert a střelou k tyči upravil na 2:0.

Druhý poločas byl jednoznačnou záležitostí Opavy. Nejdříve si vzal slovo Binar - z trestného kopu našel připraveného brankáře Uvízla, a o pár okamžiků později skončila jeho tečovaná střela na břevně. Po hodině hry přišel pěkný fotbalový moment Milana Halašky, kterou kroužil před šestnáctkou, povytáhl si brankáře a zavěsil – 3:0.

Vzápětí si dal Halaška gólové repete, když potrestal chybu hostující obrany. V 68. minutě to bylo už 5:0, to se po akci Sedláčka prosadil Neubert. Na 6:0 dával po přihrávce Zapletala Halaška. Poté byl faulovaný v pokutovém území Zapletal, Uvízl ale penaltu Sedláčkovi chytil.

V 84. minutě poslal Coufal balon Sedláčkovi, ten odcentroval a Neubert zkompletoval hattrick. „Jsem rád, že jsme se prosadili střelecky. V prvním poločase hrál soupeř dobře, nám poté pomohly tři rychlé góly. Tento výsledek bych nepřeceňoval, ale každopádně je pro nás povzbuzením do další části přípravy,“ řekl trenér Opavy Josef Mazura.

Slezský FC Opava – Uničov 7:0 (2:0)
Branky: 3. Partyš, 42. Neubert, 59. Halaška, 67. Halaška, 68. Neubert, 69. Halaška, 84. Neubert
Opava, I. poločas: Novák – Coufal, Uvíra, Horka, Hrabina – Partyš, Křeček, Grussmann, Cudrák – Radzinevičius (40. Neubert), Ficek. II. poločas: Novák – J. Furik, Uvíra, Švrček, Coufal – Zapletal, Wirth, Binar, Sedláček – Halaška, Neubert. Trenér Josef Mazura