Hlučín nehrál špatně, trenér Václav Daněk vyzdvihl výkon útočného dua Dzerzinga – Koubek. Právě po spolupráci těchto dvou šli hosté v 15. minutě do vedení. Polák Dzerzinga vybojoval míč, poslal prudký centr na Koubka, který stál u první tyče a ten otevřel skóre.

„Pohledná akce, jsem rád i za Koubka, potřeboval se konečně střelecky prosadit,“ řekl trenér Daněk.

Jeho tým byl v prvním poločase aktivnější a jeho agresivní hra dělala domácím problémy. Nicméně mohli vyrovnat. Nigerijec Ebus Onuchukwu ale napálil míč do břevna.

Ve druhém poločase Třinečtí přidali a dočkali se vyrovnání. Po přihrávce Cepláka se mezi střelce zapsal Malíř. „Z mého pohledu jsme podali dobrý výkon. Hrálo se na skvěle připravené umělce, jednalo se o soupeře na naší úrovni, takže se nám dostalo přímé konfrontace,“ poznamenal hlučínský trenér.

„Je vidět, že výkony hráčů jdou nahoru, na druhou stranu kazíme stále dost přihrávek,“ doplnil Daněk. Další zápas mají Hlučínští na programu v úterý, kdy hostí na domácí umělce divizní Mikulovice.

Třinec - Hlučín 1:1 (0:1)
Branky: Malíř – Koubek
Hlučín: Steiniger (46. Otáhal) – Dohnálek, Mihálik, Svrček, Bartošák – Dobeš (50. Sokol), Hrtánek (70. Bogdan), Javorek (46. Mozol), Žižka – Koubek, Dzerzinga