Opavský trenér nemohl využít služeb Matěje Helebranda a ani Jakuba Janetzského, oba si totiž plnili reprezentační povinnosti v osmnáctce, která absolvuje dva přípravné duely v Podgorici s výběrem Černé Hory.

Slezané už v 6. minutě otevřeli skóre. Berger kopal přímý kop, míč se odrazil k Adamu Helebrandovi, který překonal hostujícího gólmana.

Prakticky hned vzápětí se skóre měnilo znovu. Slavia rychle rozehrála, míč putoval do opavské šestnáctky, kde ho jeden ze slavistických fotbalistů tečoval za záda gólmana Lasáka.

„Škoda, že jsme si rychle nechali dát branku, byli jsme nekoncentrování," vyjádřil se k rychlému vyrovnání trenér Alois Skácel.

Následoval fotbal, který rozhodně nenudil. „Hra měla tempo, zajímavé momenty se střídaly na obou stranách," podotkl opavský stratég. Bohužel ve 33. minutě jeho tým inkasoval podruhé. Ještě před tímto gólem měl dobrou možnost Večerek, ale nedal.

Opava se snažila po přestávce s výsledkem něco udělat, ale to se ji nepovedlo. „Šance měly oba týmy. Slavia si vítězství vzít nenechala. Odehráli jsme ale dobrý zápas, vůbec to nebylo z naší strany špatné," zakončil Alois Skácel.

Slezský FC Opava U19 – SK Slavia Praha U19 1:2 (1:2)
Branka Opavy: 6. A. Helebrand
Opava: Lasák – Keller (46. Košárek), Farský, Češek, Vitoul – Rolný (80. Kuznik), Berger, Vicherek (46. Rychlý) – Adamovský (46. Kirschner), A. Helebrand (46. Korbel), Večerek. Trenér: Alois Skácel