„Celkově se hrál zajímavý fotbal,“ načal své hodnocení utkání ze svého pohledu trenér Stěbořic Jan Wollner. První branka padla ve 20. minutě. V pokutovém území Chomýže došlo k velkému závaru a po sérii odrazů se míč dostal k Marku Barteskovi, který ho za pomoci teče soupeřova obránce dostal do sítě.

„Druhou branku jsme dali již po pohledné akci,“ řekl domácí trenér. Ve 39. minutě poslal Tomáš Dietrich míč na Chlopčíka, který přízemní střelou dal na 2:0. „Krom těchto dvou gólů si ani jeden z týmů nevytvořil vážnější šanci,“ pokračoval trenér Wollner.

Druhý poločas začala Chomýž náporem a usadila se na polovině Stěbořic. Svůj nápor korunovala již po třech minutách kontaktní brankou. „Další akce jsme již ubránili a naopak sami dali necelých dvacet minut před koncem třetí gól, a ten stál za to,“ pochvaloval si Jan Wollner.

Celou gólovou akci započali domácí na vlastní polovině a sérií pěti přihrávek na jeden dotek se dostali až na dostřel branky. Míč si vyměnil Libor Rončka s Tomášem Dietrichem a posledně jmenovaný upravil na 3:1.

„Dobře jsme věděli, že Chomýž to ještě nezabalí, a to se také stalo. V jednom případě nás zachránilo břevno a ve druhém parádním zákrokem gólman Moravec,“ pochválil brankáře trenér, který byl s třemi body nadmíru spokojen.

„Určitě má vítězství pro nás cenu. Čekali jsme, že Chomýž se bude u nás prezentovat kombinačním fotbalem. To se ovšem nestalo, spíše se snažili nakopávat míče a hrozit z brejků,“ uzavřel Jan Wollner.

Stěbořice - Chomýž 3:1 (2:0)
Branky Stěbořic: Marek Barteska, Chlopčík, T. Dietrich
Stěbořice: Moravec – Hanzlík, Holubec, Krupa, Kokeš – M. Dietrich, Marek Barteska (70. Kokošek) Osadník, T. Dietrich – Chlopčík (83. Bartusek), L. Rončka