Na první branku se čekalo pouhých osm minut. Domácí získali na vlastní polovině balon, Kraut ho podržel, vyvezl a přihrávkou za obranu vysunul Dostála, který šel sám na brankáře a nedal mu šanci. O šest minut později vystřelil zpoza šestnáctky Kraut a ranou do šibenice poslal svůj tým do dvougólového vedení.

„Vstup do utkání nám vyšel. Těžili jsme z aktivity a hlavně byli produktivní,“ těšilo domácího kouče Radomíra Korytáře. „Věděli jsme, že soupeř je na tom dobře kombinačně. Na to jsme se připravili a dobrým napadáním jsme mu toho moc nedovolovali,“ pokračoval šéf hlučínské lavičky.

Slezané byli po celý zápas lepším týmem.

„Měli jsme rychlou přechodovou fázi. Z toho jsme těžili,“ podotkl Radomír Korytář. Hlučín se po špatném začátku rozjel, poslední dva duely vyhrál. „Špatný vstup do sezony byl o tom, že jsme neměli výsledky. Hra až tak špatná nebyla. Přestali jsme dělat chyby, což je základ. Věřím, že teď už to bude šlapat,“ uzavřel trenér FC Hlučín.

FC Hlučín – MFK Vyškov 4:0 (2:0)
Branky: 8. Dostál, 14. Kraut, 57. Krejčí, 69. Foltýn. Rozhodčí: Hájek – Sedláček, Lenfeld. ŽK: Heinik, Málek, Kraut – Lahodný. Diváci: 139
Hlučín: Kolenko – Hudeczek, Heinik, Mac, Žižka – Štefek – Dostál, Málek (83. Massaniec), Foltýn, Krejčí (66. Fojtík) – Kraut (76. Jančík). Trenér Radomír Korytář

Ilustrační foto
Semafory zvětší bezpečnost v obcích