Hlučín si udržoval těsný náskok a jeho výhru potvrdil pět minut před koncem gólem na 4:2 Sasín.

Lépe začal vítkovický výběr, vytvořil si několik slibných závarů, ale ani jeden z nich brankou neskončil. Na druhé straně se výborně protáhl kolem obránců Dostál, ve vápně jej skluzem sejmul Cverna a rozhodčí odpískal penaltu. Tu chladnokrevně proměnil Kraut a domácí vedli.

Po půlhodině hry to z pětadvaceti metrů zkusil Mišinský a jeho dělovka skončila jen těsně nad břevnem hlučínské brány. O chvíli později dal Kovařík míč pod sebe na Musiola, jenže ten z dobré pozice vypálil nad. Pak dělovku Lukáše zastavil na brankové čáře obránce Žižka.

Vítkovice se dočkaly až vzápětí, kdy rychlou kombinaci uzavřel dorážkou do prázdné brány Mišinský – 1:1. Pak Heiníka obral o balon Kovařík, ale jeho ránu skvěle vytáhl na roh Hampel. Ještě do konce prvního poločasu však Hlučín získal své vedení zpět. Centr ze strany propadl k Dostálovi, jenž bombou zblízka přidal druhý gól.

Na startu druhé půle aktivního Dostála poslal v šestnáctce k zemi Lukáš a na světě byl druhý pokutový kop pro Hlučín. Míč si na penaltový puntík znovu postavil Kraut a přízemní střelou k tyči upravil na 3:1.

Po hodině hry odražený míč doputoval ke Kornetovi, jehož první ránu zblokovala domácí obrana, ale druhý pokus vítkovického beka už skončil gólem. Muž zápasu Dostál se vzápětí prodral před Rohela a byl znovu stažen k zemi. Třetí penaltu pro Hlučín však sudí Polák neodpískal.

Hlučínští mohli své vítězství pojistit po akci, kdy Halaška chytře uvolnil Krauta, ale ten hattrick odmítl a jen zazvonil na pravou tyč vítkovické svatyně. Pět minut před koncem Kraut z dálky vypálil na Rohela, jenž balon vyrazil před sebe. Dobíhající Sasín jej pohotově poslal pod břevno a vítězství Hlučína bylo potvrzeno.

FC Hlučín – MFK Vítkovice 4:2 (2:1)
Branky:
11. a 47. obě z pen. Kraut, 45. Dostál, 85. Sasín – 37. Mišinský, 65. Korneta. Rozhodčí: Polák – Podaný, Sedláček. ŽK: Ondrušík, Heiník – Coufal, Musiol, Kovařík, Cverna. Diváků: 330

Hlučín: Hampel – Žižka (88. Hanus), Mac, Heiník – Hudeczek – Ondrušík (76. Sasín), Foltýn (83. Štefek), Dostál, Sporysz – Halaška, Kraut. Trenér: Milan Valachovič
Vítkovice: Rohel – Cverna, Coufal, Korneta (82. Kovář) – Hruzík – Lukáš (56. Bystrý), Mišinský, Wojnar, Dvořák – Kovařík, Musiol. Trenéři: Oldřich Jakubek a Tomáš Pohorelli

Jan Šimek