Start do utkání vyšel mnohem lépe hostům, kteří už po sedmi minutách šli do vedení zásluhou Plačka, který se k míči dostal po krásné kombinaci, a následně předložil skvělý centr na hlavu nabíhajícího Lukáše Poštulky, který bez problémů zavěsil.

Brzy mohli hosté vést o dvě branky, avšak Pavel Vyletělek svou superšanci zazdil. Do konce prvního poločasu se nakonec podařil Klimkovicím dokonalý obrat. Ve druhém dějství sice Jan Vyletělek nastřelil tyč a v dobré pozici se objevil Poštulka, ke změně skóre to ale nevedlo.

Poslední hřebíček do rakve totiž zatloukly Klimkovice chvíli poté, co se opět prosadily z rychlého protiútoku a zmařily tak všechny šance svého soupeře na bodový zisk.

„Byl to úplně jiný zápas než před týdnem. Doma jsme nepodali dobrý výkon, ale tady v Klimkovicích můžu říct, že jsme nebyli horším týmem. Měli jsme i kus smůly, když jsme nastřelili v druhém poločase tyčku, ale takový je bohužel fotbal,“ litoval trenér Darkovic Aleš Rončka.

Klimkovice - Darkovice 3:1 (2:1)
Branka Darkovic: 7. Poštulka
Darkovice: Malík – Janoš, Miketa, Jan Vyletělek, Dudek – Burý, Voldán, Hajduček, Poštulka (75. Tvrdý) – Pavel Vyletělek, Plaček (85. Tannenberger)

Petr Večeřa