Na hřišti už to však tak těsné nebylo a fanoušci mohli vidět jen málo vídanou kanonádu, kterou podpořil i hrající trenér Christoph, nejen svou brankou, ale především svou šťastnou rukou.

Utkání začalo lépe pro domácí, kteří po zhruba deseti minutách hry otevřeli skóre, když Hřivnáč dorazil do brány míč, který vypadl brankáři z náruče. Po celou dobu se hrál velmi pohledný fotbal a oba týmy ukazovaly, že nechtějí jen bránit, ale spíš chtějí bavit fanoušky.

Ve 25. minutě se mohlo měnit skóre podruhé, ale Halška neproměnil pokutový kop. Na toto mohl odpovědět ve 29. minutě Georgiev, který pálil jen těsně vedle a o pár okamžiků později nastřelil dokonce tyč Honkovy brány. Zdálo se, že poločas skončí velmi těsným rozdílem, ale v nastaveném čase se předvedl Kožušník, který poslal skvělý centr do vápna a Schön dorazil – 2:0.

Druhý poločas měl být zřejmě ve znamení snahy Zlatník o vyrovnání, ale již od 57. minuty se tyto představy začaly hroutit jako domeček z karet. Hrající trenér Christoph krásnou střelou z větší vzdálenosti měnil skóre potřetí. „Hrál se velmi pohledný fotbal, hráči chtěli uspět a ani ten třetí gól je nezlomil, ale celou hru jsme otevřeli až moc, a soupeř tak měl najednou možnost chodit do rychlých brejků,“ prozradil asistent trenéra ve Zlatníkách Aleš Otípka.

A měl naprostou pravdu, domácí začali využívat toho, že hosté svá obranná vrátka příliš nezavírali, a proto také dokázala Štítina vstřelit v rozmezí pouhých pěti minut 4 branky a a definitivně rozhodnout zápas. Ve 83. minutě zaútočil Trebichalský, který předložil míč Stoklasovi a ten ukázal, že střídající hráči nejsou v týmu jen na ozdobu.

O minutu později přidal branku Trebichalský, když dorazil střelu Kožušníka a v 85. minutě viděli fanoušci již druhou penaltu, tuto si vybojoval sřídající Krumpholz, který ji také následně proměnil. Tři minuty na to nastřelil Skalík tyčku a Krumpholz pohotově dorážel a uzavřel skóre na neuvěřitelném skóre 7:0.

„Jsem rád, že kluci vyhráli tak důležitý zápas. Pořád jsme chtěli dávat branky, pořád jsme se tlačili do koncovky. Náš soupeř byl velmi kvalitní a měl smůlu, že se nám tak skvěle dařilo těžit z rychlých brejků,“ radoval se trenér domácí Štítiny Christoph.

Štítina - Zlatníky 7:0 (2:0)
Branky: 11. Hřivnáč, 45. Schön, 57. Christoph, 83. Stoklasa, 84. Trebichalský, 85. a 88. Krumpholz

Štítina: Honka – Štencek, Halška, Střilka (78. Trebichalský), Novák – Schön (71. Krumpholz), Tomíček, Christoph, Kožušník – Skalík, Hřivnáč (58. Stoklasa)
Zlatníky: Vrána – Mezera, Uvíra, Václav Morys, Holuša (70. Němčík) – Jiří Morys (46. Černý), Prejda, Kavan, Fajkus – Georgiev, Kořínek

Petr Večeřa