Úvod zápasu patřil trochu překvapivě domácím, ale po čtvrthodině hry se misky vah začaly přiklánět k hostům, kteří přidali na aktivitě.

Nejnebezpečnější byl tou dobou zřejmě hostující Knoflíček, který si vytvořil dvě velké šance a na jednu přihrával Bunčekovi, který krásnou ranou sice překonal brankáře, ale za toho na poslední chvíli zaskočil stoper a gólu zabránil.

Druhý poločas začal pro domácí pohromou, a to v podobě vyloučení Trojka, který si vykoledoval druhou žlutou a musel pod sprchy sotva začal druhý poločas. Tohoto oslabení dokázaly Kozmice využít a svého soupeře přitlačili.

„Byla to úplně zbytečná červená, jednalo se o nic neřešící fauly. My jsme samozřejmě chtěli hrát hodně aktivně a do těla, protože víme, že Kozmice mají řadu starších hráčů, ale ve druhém poločase ukázali svou kvalitu,“ přiznal po zápase trenér Velké Polomi Aleš Döme.

Jediný gól zápasu padl v 72. minutě, kdy Buchvaldek zahrával trestný kop a nešťastný Petr Kozelský jej podběhl, a dovolil tak Kozmicím jít do vedení. Poslední šancí Velké Polomi, jak něco udělat se zápasem, byl incident, kdy Sztefek nastřelil ruku bránícího obránce, ale penalty se od sudího nedočkal.

„Musel jsem tým o poločase trochu pozměnit, jelikož jsme byli oslabeni, a proti Kozmicím si nemůžete dovolit něco podcenit, nakonec ani to nepomohlo. Nechci si stěžovat, že nebyla odpískána ruka, to je totiž vždy na posouzení rozhodčího,“ shrnul zápas poražený Aleš Döme.

„Jednalo se o klasický zápas po zimní přestávce, nebylo k vidění mnoho akcí a šancí a o to více mám radost, že jsme tři body získali. Možná jsme byli trochu zbytečně nervózní,“ komentoval zápas trenér Kozmic Karel Gorný.

Velká Polom - Kozmice 0:1 (0:0)
Branky: 72. Buchvaldek

Velká Polom: Petr Kozelský – Petr Kozelský ml., Novák, Koničný, Coufal - Jan Sztefek, Jakub Sztefek, Pončík, Trojek – Žídek (75.Martin Kozelský), Chudoba, (80. Pavel Sztefek)
Kozmice: Fiala – Reiský, Horsinka, Zlatohlávek, Helštýn – Vojáček, Vehovský (60. Gai), Buchvaldek, Posmyk (80. Janík) – Bunček, Knoflíček

Petr Večeřa