Hned od prvních minut bylo jasně vidět, že na hráče stále působí nervozita a nerozehranost, což se podepsalo také nad počtem pokažených přihrávek. Co však nejvíce zkomplikovalo hru domácím, nebyla nerozehranost, ale brzké vyloučení.

Obránce Ryboň se snažil zastavit nebezpečně pronikajícího utočníka, a po druhé žluté kartě šel předčasně do sprch.

„Tahle červená nám nesmírně narušila systém, museli jsme najednou hrát v úplně jiném rozestavení a vše, co jsme si řekli před zápasem, bylo najednou jinak, navíc si Ineman zlomil zanartní kůstku, takže jsem přišel už o druhého obránce,“ komentoval první červenou kartu a zranění svého hráče trenér domácího Háje Rostislav Škumát.

Háj se ani v deseti lidech nevzdal a do konce poločasu si stihl vytvořit několik slibných příležitostí. Nejvíce vyčnívala dvojice Trupl - Šubrt, kde prvně jmenovaný několikrát ohrozil bránu soupeře skvělou střelou, která alespoň jednou volala po gólu, a Šubrt dal o sobě vědět z přímého volného kopu.

Druhá půle začala velmi ostře a hned po třech minutách byl odpískán pokutový kop ve prospěch domácího Háje. „Šubrt pronikal sám do šestnáctky a soupeř ho kolenem srazil k zemi a byla z toho penalta, kterou sám poškozený proměnil,“ popsal celou situaci z úvodu druhého poločasu Škumát.

Hra pak byla spíše pomalejší a vážnějších příležitostí příliš nebylo, prvním vážnějším zábleskem byl útok Bohumína ze 65. minuty, za kterého hosté dokázali udeřit a vyrovnat na 1:1. Posledních patnáct minut zápasu patřilo Bohumínu, který zápas ovládl, a předvést se musel brankář Ujfaluši, který měl dost práce.

Aby těch komplikací pro domácí nebylo málo, dostal ještě obránce Chrenko druhou žlutou kartu a zápas pro něj předčasně skončil. „S výsledkem jsem spokojen, dohrávali jsme bez dvou hráčů, ale bod za remízu máme. Mrzí mě však, že jsem přišel o tři obránce, kteří budou rozhodně chybět,“ litoval trenér Škumát.

Háj ve Slezsku - Bohumín 1:1 (0:0)
Branky: Šubrt – Gábor
Háj ve Slezsku: Ujfaluši – Ineman (46. Ineman), Chrenko, Nádvorník, Ryboň – Maloch, Halška, Šubrt, Komárek (85. Ďurko) – Janíček, Trupl

Petr Večeřa