Domácí stratég Karel Štěpán nechal na lavičce překvapivě Michala Schreiera. „Nebylo to kvůli výkonnosti. Michala trápí zdravotní problémy, chtěli jsme ho pošetřit na další zápasy,“ vysvětlil absenci jedné z klíčových postav Hradce Karel Štěpán.

Na hradeckých hráčích byla vidět nervozita, hlavně pak v prvním poločase. Jejich největší šanci měl Gargoš, jehož střelu zastavila tyč. „Dělali jsme chyby, na hráčích bylo vidět, že mají k soupeři respekt. Postupem času jsme se začali do hry dostávat. Přece jen Frýdlant má zkušenější tým,“ řekl trenér hradeckého mužstva.

Ve druhém poločase začal mít Hradec navrch. „Zdálo se mi, že hosté začínají odcházet fyzicky,“ všiml si Štěpán. V 89. minutě to byl ale Frýdlant, kdo měl na kopačce rozhodující branku. Požár na poslední chvíli hasil stoper Doseděl.

V poslední minutě pak přišel úder na druhé straně. Marek Režnar zahrával rohový kop, balon poslal na přední tyč a ten skončil v síti. Hradec tak úvodní zápas se štěstím vyhrál.

„Za vítězství jsme rádi, bylo z kategorie šťastných, ale i takové branky, co dal Režnar, k fotbalu patří,“ usmíval se po utkání Karel Štěpán.

Hradec nad Moravicí - Frýdlant 1:0 (0:0)
Branka: 90. Režnar
Hradec nad Moravicí: Souček – Besta, Doseděl, Lebica, Kuděla – J. Černý, Režnar, Martiňák, O. Černý (80. Eller) – Gargoš, Müller (75. Schreier)