Mimo střelce obou branek se na výhře největší měrou podílela i famózně hrající defenziva. „Nešlo jen o obrannou čtveřici, ale směrem dozadu celé mužstvo pracovalo skvěle,“ pochvalně utrousil pár poznámek na adresu svých svěřenců trenér domácích Zdeněk Knopp.

Frenštát se opravdu dostával do šancí jen sporadicky. Janech se výrazněji zapotil až ve druhém poločase. Jakartovická eskadra vyrobila dvě hrubky a v domácím vápně bylo horko. Pojďme však k tomu důležitějšímu, ke gólům.

První padl v pětadvacáté minutě. Standardka Hujíka doplachtila až k nové posile z Mikulovic Špillerovi a bylo to 1:0. Když se rozeběhlo nastavení prvního poločasu, mohl vedení pojistit útočný klenot Jakartovic Michal Satke. Z bezprostřední blízkosti ovšem svou hlavičku umístil nepřesně.

„Celý zápas byl na gólové možnosti velice chudý. Ve druhé půli hosté hru více otevřeli a nám se naskýtala šance chodit do brejků,“ pokračoval Knopp. A právě z jedné takové akce vzešla druhá jakartovická trefa. Střídající Holub vyslal ke zteči Šupáka, který se z první nemýlil.

Na úvod krajského přeboru si tedy Jakartovice připsaly tři body. „Budeme to mít těžké, protože jsme moc neposílili. Náš kádr zůstal prakticky stejný. Přišli jen dva noví hráči. Teď nás čekají tři zápasy venku. Chtěli bychom se pohybovat okolo sedmého až desátého místa,“ komentoval jakartovický kouč a ještě dodal:

„Do utkání s Frenštátem jsme nastupovali s respektem. Přece jen se v minulé sezoně umístil za silnou postupující trojicí – Lískovec, Petrovice a Nový Jičín. Jsem rád, že náš celek nakonec vše zvládl.“

Jakartovice - Frenštát pod Radhoštěm 2:0 (1:0)
Branky: 25. Špiller, 90+2. Šupák
Jakartovice: Janech – Špiller, Petr, Fiala, Hujík – Palkovič, Prášil (85. Jančura), Grygar, Klimenko (65. Pusch) – Satke (75. Holub), Šupák