Domácí začali zhurta. Hned v první minutě zatáhl míč po levé straně Hahn. Přihrávkou do středu hřiště našel Balarina, který prodloužil na Utěšeného. Ten hned první ranou prostřelil hostujícího brankáře.

Hned za deset minut vedli Oldřišovští o dva góly. Balarin přihrál na šestnáctku Víchovi, který zpoza šestnáctky technickou střelou zvýšil. Domácí si pak vypracovávali jednu šanci za druhou, ale žádnou se jim nepodařilo dotáhnout do konce.

Hráči hostujícího Háje se i za stavu 2:0 snažili kontrovat. Jejich duo útočníků Janíček – Trupl ohrožovalo gólmana Hlaváčka nebezpečnými střelami. Bohužel, žádná neměla gólové parametry. Těsně před přestávkou potřetí udeřili domácí. Balarin s Víchou si na hranici pokutového území dvakrát vyměnili balon a první jmenovaný pak prostřelil všechno, co mu stálo v cestě.

Ve druhé půli se Oldřišov stáhl více do defenzivy s úmyslem příznivý výsledek udržet. Za to fotbalisté Háje ve Slezsku vsadili všechno na jednu kartu a vrhli se do útoku. V sedmapadesáté minutě byli za svou aktivitu odměněni. Po levé straně utekl Komárek. Vyslal kolmou přihrávku na naběhnuvšího Janíčka, který se vřítil do velkého vápna Oldřišova a prostřelil Hlaváčka.

Hosté si pak vytvořili i další šance. Trupl, znova agilní Janíček i střídající hráči Konvička s Prokšou, ale ke kýženému gólu to nevedlo. Naopak domácí v devětašedesáté minutě zatloukli čtvrtý a poslední hřebík do soupeřovy rakve. Žídek poslal míč Víchovi, ten z první prodloužil na Utěšeného. A utěšený trefil opět z první míč metr nad zemí tak šikovně, že ten se zastavil až v síti za gólmanem Ujfalušim.

Hosté ještě ke konci zahrozili z příméhom kopu Šubrtem, ale to bylo z jejich strany vše.

„Dneska se nám zápas parádně vydařil. S návratem Šamárka do sestavy jakoby mužstvo získalo více sebedůvěry a na hřišti to bylo znát. Pomohly nám dvě rychlé branky v úvodu a pak už se nám hrálo o mnoho lehčeji. Po úvodních kolech, kdy nám to nešlo, kdy jsme nebyli kompletní, jsme konečně hráli fotbal, na který jsme zvyklí. Teď už to snad bude jenom lepší a lepší,“ usmíval se spokojený domácí kouč Miroslav Mikolajský.

Jeho kolega na lavičce Háje ve Slezsku Rostislav Škumát už tak veselý nebyl: „Zápas nám vůbec nevyšel. Ješte jsme se nerozkoukali a už jsme prohrávali o dva góly. To se pak hraje strašně těžko. Snažili jsme se sice zkorigovat výsledek, ale naši útočníci dneska stříleli slepými.

Měli jsme velký problém s obranou. Chyběli nám dva zranění hráči, tak jsme museli improvizovat. Snad se z toho co nejdříve oklepeme.“

Oldřišov - Háj ve Slezsku 4:1 (3:0)
Branky: 1., 69. Utěšený, 11. Vícha, 45. Balarin – 57. Janíček

Oldřišov: Hlaváček – Rádek, Žídek J., Ulička, Hahn (71. Jadrný) – Hartoš – Žídek P., Utěšený, Vícha, Balarin – Šamárek (79. Pardy)
Háj: Ujfaluši – Maloch, Hrubý, Ineman, Ryboň (78. Kartouz) – Halška, Šubrt, Hendrych, Komárek (58. Konvička) – Janíček, Trupl (64. Prokša)

Pavel Habram