Hned první šance hostí ukázala, že štěstí jim v tomto utkání chybět nebude. Centr směřující do šestnáctky přeletěl všechny, dopadl na tyč a odrazil se přesně na nohu hostujícího útočníka, který tak otevřel skóre.

Ve 25. minutě už však bylo vyrovnáno, když byl Zíma faulován v pokutovém území a Kozel s přehledem zakončil. Jenže když se blížil konec poločasu, přišla pro domácí další rána. Kozel si nerozuměl s gólmanem Kavulokem a shodou nešťastných náhod zahráli domácí malou domů, což se samozřejmě trestá rozehráním z místa přestupku.

Petřkovičtí to využili a přesnou ranou do horního růžku získali svému týmu zpět vedení.

Druhý poločas už byl v podání domácích lepší. Pustá Polom získávala vrch a začínala ovládat hřiště. Ale přišel protiútok Petřkovic zakončený nechytatelnou ranou k tyči z dobrých dvaceti metrů. Domácím se ještě podařilo snížit zásluhou Zimy.

Od té doby ovládla Polom celé hřiště a jasně diktovala tempo hry. Snaha o vyrovnání byla zřejmá, nejaktivnější byl Mikulenka, který neproměnil několik vynikajících šancí. Největší měl po centru ze strany, kdy hlavičkoval jen pár metrů od branky, ale brankář dokázal jeho pokus zneškodnit.

Nedáš, dostaneš. Tohle se potvrdilo v úplném závěru utkání, kdy hosté rozehrávali přímý volný kop z hranice pokutového území. Hosté tuto šanci rozhodnout zápas využili, vyslali krásnou střelu do šibenice branky a bylo vymalováno – Pustá Polom bude doma opět bez bodu.

„Musím uznat kvalitu soupeře, byl lepší. Vždy když jsme se zvedali, tak přišel s tak krásnou střelou, že se nedala chytit. Ještě minulý týden jsme byli neporaženi na svém hřišti a teď máme dvě porážky za sebou, což nás velmi trápí a mrzí,“ zakončil smutný trenér Milan Baculiák.

Pustá Polom - Petřkovice 2:4 (1:2)
Branky: Kozel, Zima - Tomek 2, Kašický, Sedlář, 90 diváků
Pustá Polom: Kavulok – Kozel, T. Hradský, Raška, Šmíd – Jurč, M. Hradský, Mikulenka, Žiga (60. T. Valošek) – Beinhauer, Zíma (78. R. Valošek)

Petr Večeřa