V sobotním druholigovém šlágru s Bohemkou byl domácí ostrostřelec hodně vidět a obrana Pražanů s ním měla opravdu hodně práce. Dostal se také do dvou šancí, které byly z kategorie stoprocentních, v obou případech se ale smál hrdina zápasu, brankář Bohemians Václav Winter.

„Takové šance, co jsem měl, musím proměňovat. Jako útočník jsem selhal, porážku beru zčásti na sebe,“ nehledal po utkání žádné výmluvy domácí kanonýr. Nyní má před sebou náročný týden, kdy ho čekají reprezentační povinnosti v české devatenáctce.

Libore, máte za sebou utkání, ve kterém jste byli herně lepší, vypracovali jste si šance na tři zápasy, přesto tři body putují do Prahy…

Jedná se již o třetí utkání na domácím hřišti, které nám nevyšlo. Nejsme schopni dát gól, a od toho se všechno odvíjí. Já osobně jsem měl na noze dvě tutovky. Na dnešní porážce nesu také velký kus viny. Kdybychom vedli v poločase 2:0, nikdo by se nedivil. Stejně jako proti Příbrami nejsme schopni dát gól ani do prázdné branky. Zbytečně pak znervózníme a je po nás.

Co se týká samotné hry, pak ten dnešní výkon byl ale nejlepší ze všech jarních zápasů, souhlasíte?

To máte pravdu, co se týká hry, byl to jeden z našich nejpovedenějších zápasů. Jenomže když ho nepodpoříte góly, nemůžete vyhrát. Fotbal je o gólech, a ty my nejsme schopni dávat.

Vy osobně jste měl dvě jasné gólovky, ani z jedné vám to tam nespadlo…

Obě jsem špatně vyřešil. V prvním případě mi balon odkopli. Ve druhém jsem šel sám na gólmana, jenomže jsem mu balon poslal na jeho stranu. Obě situace měly určitě skončit brankou.

Ve druhém poločase začalo pršet a trávník byl hodně mokrý, hra Opavy je založena hlavně na kombinačním fotbale. Začali jste opět nakopávat míč, komplikoval vám tak terén situaci?

V mokrém terénu bych problém neviděl. Míče jsme začali nakopávat, protože jsme prohrávali.

Bohemka na rozdíl od Dukly a Příbrami ale až tolik nebetonovala…

S tím souhlasím. Fotbal se s nimi dal hrát, byla to větší jízda než v předchozích zápasech, ale body stejně nemáme. Dokonce nejsme schopni dát ani penaltu.

Mohli jste mít alespoň bod. Vy jste si na ni netroufal?

Na pokutové kopy jsou určeni jiní. Vůbec jsem nepřemýšlel o tom, že bych ji šel kopat.

Proč se zatím Liboru Kozákovi střelecky nedaří tak jako v podzimní části? Cítíte na svou osobu třeba zvýšený tlak?

Na nějaké tlaky se vymlouvat nechci, to v žádném případě. Pokud chci hrát fotbal, musím i takovéto neúspěchy skousávat. Je to o gólech a věřím, že mi to tam začne brzy padat.

Celý tým se očividně trápí, jak z té krize, dá-li se tak současný stav nazvat, ven…

Spadli jsme teď pod deku. Nyní se ukáže, jaké jsme mužstvo a jak rychle se nám podaří z téhle situace dostat. Doufám, že ta chvíle přijde již v dalším kole a v Sokolově budeme bodovat.