Opava sice měla v prvním poločase opticky navrch, ale že by si vytvářela vyložené gólovky, to ne. Tedy krom úvodu, kdy hlavičkoval do břevna Cigánek. V 18. minutě skončil zápas předčasně pro domácího ostrostřelce Aleše Chmelíčka, který trávník opouštěl v doprovodu maséra a s bolestivou grimasou ve tváři. Špatně došlápl a jeho kotník šel do stávky.

Ve 31. minutě zahrával Partyš trestný kop, míč nahrál na krátko Knappovi, jehož dělovku z velké dálky vytěsnil brankář Bednár konečky prstů na roh. Slezané krom dvou střel na branku zahrávali ještě několik rohových kopů, ale z těch výrazněji nezapršelo.

Sulko se dostávalo před Nováka sporadicky. Jedinou střelu, a to vysoko nad, vyslal Jiří Barcal ve 41. minutě po nahrávce svého dvojčete Dana.

Ve druhém poločase se obraz hry nezměnil, diváci se ale dočkali vítězné branky. Opava měla opět územní převahu a v 57. minutě byl faulovaný na hranici šestnáctky Halaška. K zahrání trestného kopu se postavil Čáp s Partyšem. Opavský kapitán mířil přesně, gólman Bednár se jen za míčem ohlédl – 1:0.

Úroveň zápasu se po této brance bůhví jak nezvedla. Domácí si vážnější šance nevytvářeli. Za zmínku stála pouze střela Zapletala, která minula branku. Zábřeh ten byl ofenzivě ještě jalovější, Ota Novák nemusel řešit větší problém. Slezané nakonec jednobrankové vedení udrželi a při zaváhání HFK Olomouc svůj náskok na čele soutěže navýšili na třináct bodů.

„Nebylo to ono, ale máme vítězství. Zábřeh bránil v deseti lidech, těžko jsme se dokázali proti němu prosadit,“ řekl opavský kouč Josef Mazura. „Bylo to o trpělivosti, nakonec jsme vítězné branky dočkali,“ vydechl si domácí trenér.

„Nastoupili jsme bez tří hráčů základní sestavy, věděli jsme, že Opava je útočně laděným týmem, naší hlavním cílem byla dobrá obrana, bohužel v útočné fázi jsme byli bezzubí. Za celé utkání jsme si nebyli schopni vytvořit jedinou šanci,“ hodnotil zápas trenér Sulka Oldřich Janusicza.

Slezský FC Opava – Sulko Zábřeh 1:0 (0:0)
Branka: 57. Čáp. Rozhodčí: Duda – Pustějovský, Krasula. Žluté karty: Žmolík, Knapp, Partyš, Kolínek – Koubek, Krejčíř, Břežný. Diváci: 1255

Opava: Novák – Kolínek, Cigánek, Formánek, Čáp – Žmolík, Partyš, Knapp, Vyskočil – Halaška (67. Zapletal), Chmelíček (18. Schaffarczik, 89. Neubert). Trenér: Josef Mazura
Zábřeh: Bednár – D. Barcal, Břežný, Suchánek, Dvořák – Krejčíř, Šalamoun, Pulkert, J. Barcal – Hrdlovič, Koubek (84. Kulíšek). Trenér: Oldřich Janusicza