Rozhodovaly slepené branky z prvního poločasu. Ten ovšem lépe načali hosté. Ve třinácté minutě přihrál Šustek Wiwegrovi, který ihned nasměroval balon na nejlepšího žimrovického střelce Michala Martínka a hostující mužstvo šlo do vedení.

Sedm minut nato ale dle posouzení hlavního rozhodčího byl ve vápně faulován domácí Bartoníček a pískala se penalta. K exekuci se postavil František Chlopčík a proměnil. Zanedlouho gólman Paluch našel dlouhým výkopem Šamaje, jenž předal míč Janu Šrekovi a Brumovice měly rázem více ze hry.

Netrvalo ale dlouho, přišla přihrávka mezi brumovické stopery. Tu převzal Martínek, položil si brankáře a dával do prázdné. Ve třiatřicáté minutě se lámal chleba. Péter vyrobil hrubku, míče se zmocnil ostrostřelec Juchelka a minelu hostujícího stopera nemilosrdně ztrestal. Neuběhlo ani šedesát vteřin a dlouhý centr doputoval k Janu Šrekovi, který přehazoval Tomčíka na 4:2.

„Tohle byl jednoznačně rozhodující úsek zápasu,“ přiznal trenér domácích Vratislav Šram. Vývoj druhé půle vyhovoval především Brumovicím. Hosté otevírali obranu a Šramova eskadra mohla chodit do rychlých brejků.

Dva takové protiútoky vedly k navýšení vedení. V obou případech se zhostil hlavního slova Juchelka a nejenže zkompletoval hattrick, ale zařídil svému týmu veledůležité vítězství, které mu velmi pomůže v boji o záchranu.

„Ještě zdaleka nemáme vyhráno. Jsou před námi duely s béčkem Slavkova a Bělou. Tam se teprve bude rozhodovat. Kluci se určitě ziskem těchto tří bodů psychicky zvedli,“ resumoval kouč Vratislav Šram.

„V prvním poločase šel Martínek sám na gólmana, ale nedal. I ve druhé půli byly nějaké závary, z nichž jsme mohli skórovat. Bohužel je to pořád o tom stejném. Neproměněné šance,“ dodal jednatel a jeden z brankářů Žimrovic Radek Kříž.

Brumovice - Žimrovice 6:2 (4:2)
Branky: 20. z pen. F. Chlopčík, 25. a 34. J. Šrek, 33., 76. a 79. Juchelka – 76. a 79. Martínek

Brumovice: Paluch – V. Šrek, J. Varyš (70. M. Chlopčík), F. Chlopčík, Kubičík – Porubek (80. Rypar), Šamaj, Schreier, J. Šrek – Juchelka, Bartoníček
Žimrovice: Tomčík – M. Kříž (74. Eller), Péter, Gajdoš, Heider – Schauer, Šustek, Rusňák, P. Škrobánek – Martínek, Wiweger

Petr Dušek