Domácí prožili začátek jako z partesu. Už ve třetí minutě se ve vápně dostal míč k Levákovi, který jej vzápětí uklidil do sítě. Netrvalo ani deset minut a skóre se měnilo podruhé. Kirchner potáhl míč, nacentroval a Vondrouš se z voleje nemýlil.

„Úvod utkání, to byla hotová katastrofa. Nevím, čím to bylo, ale první minuty jsme odchodili,“ přemítal trenér Slavkova Martin Greipel. Budišov i přesto neměl dost. Na hranici asi osmnácti metrů převzal míč Oleják a vypálil přesně k tyči. No a když si druhou branku v utkání připsal Vondrouš, byli hosté zralí na ručník.

V úvodu druhé půle se hostům povedlo snížit. Rubý zahrával roh, Gavenda si v šestnáctce odstavil hráče a rozvlnil síť Krásovy brány. Záhy Kvarčák trefil spojnici břevna a tyče, ovšem Budišov komplikace nepřipustil. V pětapadesáté minutě Kirchner upravoval už na 5:1 a čtyři minuty před koncem jeden a ten samý hráč vsítil poslední branku utkání.

„Konečně se nám povedlo zvítězit. Pro hosty je však výsledek až příliš krutý. Někdy to tak je. Neodehrajete špatný zápas, jako třeba my ve Služovicích, ale v konečném účtování je z toho prohra,“ posuzoval vedoucí budišovského mužstva Jaroslav Kostecki.

„Jednalo se o zápas, na který bychom měli rychle zapomenout. Nevím, jestli za to může to, že byla neděle… Vše jsme probírali v autobuse cestou zpět. Musíme se z toho poučit,“ dodal Greipel.

Budišov nad Budišovkou - Slavkov B 6:1 (4:0)
Branky: 3. Levák, 12. a 43. Vondrouš, 29. Oleják, 55. a 86. Kirchner – 49. Gavenda

Budišov: Krása – Marek, Dvořák, Dostál (65. Mička) – Oleják – Levák, Vondrouš, Tobolík – Kirchner, Kašpárek (82. Kuric), Hudeček
Slavkov B: Klement – Mrůzek (20. Kvarčák), Kapitán (75. Gebauer), Schneider (65. Binder), Šenk – Pavelek, Marek, Rubý, Bajgar – Gavenda, Rohovský

(dus)