Běžela první minuta zápasu, když komárovští fanoušci poprvé svěsili hlavu. Juchelka se stal adresátem přihrávky mezi beky, postupoval sám na bránu a v zakončení si počínal chladnokrevně – 0:1.

V sedmé minutě udělal kličku gólmanovi Bartoníček a dával do prázdné. Brumovický rozlet byl přibrzděn těsně před půlhodinou hry, kdy po standardce Komárovští doráželi Šubertem přesně až napotřetí. „Kluci si vybrali slabší desetiminutovku. Asi si už mysleli, že je rozhodnuto. Inkasovaný gól však tým nabudil a pak šlo vše opět v pořádku,“ hledal příčinu výpadku trenér hostí Vratislav Šram.

A skutečně. Jiří Varyš gólovou dorážkou přihodil další polínko do pece. No, a když Juchelka pět minut před přestávkou zaznamenal svůj druhý zásah v zápase, nejspíš se v hlavách domácích honily chmury před další prohrou sezony.

Ve druhé půli sice Komárov nastřelil břevno a tyč zásluhou Pavely se Strakou, ale Brumovicím se povedlo vsítit pátou branku. Juchelka byl při dravém průniku nedovoleně zastaven ve vápně a pískala se penalta, kterou sám postižený také proměnil. Dílo bylo tedy dokonáno. Vítězství putuje do Brumovic.

„Podle tabulky to měl být vyrovnaný zápas. Bohužel vlastními chybami jsme se připravili o dobrý výsledek,“ podotkl trenér domácích Marek Feilhauer.

„Tohle byla jednoznačná záležitost. O tom nemůže být žádných pochyb. Začátek se nám skvěle vyvedl a krom již zmíněného desetiminutového výpadku nelze klukům nic vyčítat. Dali se dohromady a utkání s přehledem dovedli do vítězného konce,“ chválil Vratislav Šram.

Komárov - Brumovice 1:5 (1:4)
Branky: 25. Šubert – 1., 40. a 75. z pen. Juchelka, 7. Bartoníček, 30. J. Varyš

Komárov: Kunz – Zapletal (85. Zapletal), Lindovský (65. Danek), Tůma, Straka – J. Novák, Racko, Srubek, Štindl – Šubert – Pavela (70. Hřivnáč)
Brumovice: Paluch – Štrohalm (50. Rypar), Porubek (70. Dehner), J. Varyš, V. Šrek – J. Šrek, Kubičík, Juchelka (76. Beil), F. Chlopčík – Bartoníček, M. Chlopčík

Petr Dušek