Úvod utkání se nesl ve znamení nejlepšího kyjovického kanonýra Lukáše Richtra. Po centru Pohla nejdříve trefil břevno a pak selhal ve dvou samostatných nájezdech na Kořistku.

Skóre se otvíralo v třiadvacáté minutě, kdy si do vápna na centrovaný míč Dzierži nekompromisně naběhl František Smuda a zařídil svému týmu nejtěsnější vedení. Otice to nakoplo a Váleček nejprve loboval nad a po něm ze sedmi metrů Hopp přestřelil.

„Hostující mužstvo využilo hned svou první šanci,“ přiblížil trenér domácích Jan Krzák.

Hned první střela Otic v rámci druhé půle byla gólová. Draisaitl se odhodlal vypálit z distance asi třiceti metrů a míč šel od spojnice břevna a tyče za brankovou čáru. „Takhle to posoudil pomezní rozhodčí. Každopádně nádherná rána,“ hodnotil trenér hostí Radek Minarčík.

Velkou možnost ke skórování si připravil Dzierža, jenže do střelecké listiny se nezapsal. Dvougólovou se tak stala poslední desetiminutovka. Oldřich Krayzel nejdříve zúročil zaváhání v obraně Otic a snížil.

Dvě minuty před startem nastavení však prodloužil za sebe František Smuda a střídající Lindovský pečetil vítězství svého týmu. Smolař utkání Lukáš Richter přitom jen těsně předtím podruhé v zápase mířil do břevna.

„Musím přiznat, že od otického celku jsem čekal trochu více. Při troše štěstí jsme mohli bodovat. Klukům musím poděkovat. Sehráli vyrovnané utkání a potrápili lídra,“ chválil kouč Jan Krzák.

„Vybojované tři body. Zápas se uskutečnil v neděli a nám se v tento den moc nedaří. Nakonec jsem spokojený. Kluci to zvládli,“ dodal Radek Minarčík.

Kyjovice - Otice 1:3 (0:1)
Branky: 83. O. Krayzel – 23. F. Smuda, 66. Draisaitl, 88. Lindovský

Kyjovice: D. Krayzel – Havrlant, Volný (70. Martiník), D. Richter, Pohl – Žurek, O. Bláha, M. Bláha (55. Pasdiora), Kučera – L. Richter, Vavrečka (80. O. Krayzel)
Otice: Kořistka – J. Byrtus, Poledník, Potíž, Dušek – Dzierža, Hopp (85. Lindovský), Draisaitl (65. M. Byrtus), Cupák – Váleček, F. Smuda

Petr Dušek