V prvním poločase padly hned tři branky. Už v páté minutě Služovice zahrávaly standardku. Míč ve zdi tečoval Marek Granzer a jeho tým šel do vedení. O čtvrthodinky později však vyrovnal Vavrečka a začínalo se znova.

Hosté se ale nenechali zahanbit. Balon se dostal až k Míškovi, který napálil míč do břevna, od něhož už pravděpodobně putoval za brankovou čáru, jenže pomezní ještě gól neuznal. Dobíhající Pieczarek ovšem pohodlně dorazil a rozptýlil veškeré pochyby.

Dobrou příležitost měl na kopačce i domácí Pohl, ale při střele se unáhlil. Druhou půli snad hosté ani nemohli začít lépe. Martin Kremser se zprava protlačil až na hranici šestnáctky a vypálil – 1:3.

„Byl to skutečně krásný fotbalový moment. Rána mířila pod břevno. Nechytatelné,“ ocenil trefu soupeře vedoucí kyjovického mužstva Radim Kudela.

Poslední gól zápasu padl čtvrt hodiny před koncem. Míška našel centrem Kleina. Ten dával pod sebe na Vladana Cimingu, jenž zavěsil. Branku mohli vsítit i domácí Pohl a služovický Weczerek, jenže v zakončení chybělo více klidu. Poslední vzrušení tak nastalo v osmaosmdesáté minutě. To totiž hlavní rozhodčí vyloučil hostujícího Kleina za řeči.

„Po dlouhé době se nám podařilo postoupit. Věděli jsme, že hrajeme s jedním z nejsilnějších celků celé soutěže. Soupeř byl lepší, ale prohra 1:4 je dle mého názoru až příliš krutá,“ soudil Radim Kudela.

„Zaslouženě jsme vyhráli. Náš tým bojoval a proměňoval šance. Ze zápasu s nováčkem ligy jsme měli trochu obavy. Bohužel jsme obdrželi asi šest nebo sedm žlutých karet a do toho ještě jednu červenou. Nevím, zda výkon rozhodčího byl optimální,“ dodal klubový předseda Služovic Tomáš Barč.

Kyjovice - Služovice 1:4 (1:2)
Branky: 20. Vavrečka – 5. M. Granzer, 39. Pieczarek, 48. M. Kremser, 75. V. Ciminga

Kyjovice: Krayzel – Matura, Richter, Volný, O. Bláha – M. Bláha, Pohl, Vavrečka, Žurek (85. Martiník) – Krzák (60. Pazdiora), Imrich (75. Raška)
Služovice: Kušnier – A. Ciminga, Kriebel, T. Lasák, Polhoš – M. Kremser (65. Weczerek), Wojcicki, Klein (88. ČK), Míška – M. Granzer (55. V. Ciminga), Pieczarek (75. A. Lasák)

(dus)