Hosté na svého soupeře vlítli, což potvrdil i trenér Litultovic Tomáš Leifert: „Během prvních deseti minut jsme nevěděli, kde nám hlava stojí.“ Přitom to byli domácí, kteří mohli jít do vedení. Vaculík se řítil sám, ovšem byl zfaulován.

„Následně se nám povedlo balon dotlačit až do brány, jenže rozhodčí neponechal výhodu a nechal rozehrávat standardní situaci,“ pokračoval domácí kormidelník. Zanedlouho hlavní arbitr nařídil penaltu proti Litultovicím, když se mu nezdál jeden ze zákroků v jejich vápně. Jindřich Čermín však Valečka vychytal.

Druhý poločas téměř okamžitě nabídl jedinou branku utkání. Centr do vápna byl tečován a Bělaška si jej poté nešťastně srazil do vlastní sítě. Pět minut nato byl zápas přerušen. „Stalo se tak kvůli mlze. Rozhodčí nejdříve nechal dvacetiminutovou přestávku, ale nakonec se týmy vracely na hřiště o deset minut dříve, než bylo původně stanoveno. Zbylé minuty se již v pohodě dohrály,“ rozehnal mlžný opar nejasností Leifert.

Jeho tým měl v závěru obrovskou šanci, kterou začal Drápal, jenže ani následné dva pokusy o dorážku skóre nezměnily. „Otice jsou na špici zcela oprávněně. Střetli jsme se s doposud nejkvalitnějším mužstvem. Mají výborně poskládaný mladý tým a půjdou za postupem, který jim přeji,“ zakončil Tomáš Leifert.

„Litultovice jsou typickým remízovým celkem. Hrají zezadu a spoléhají na brejky. Po gólu jsme se začali více zaměřovat na bránění a došli si pro tři body,“ měl za to kouč Otic Radek Minarčík.

Litultovice - Otice 0:1 (0:0)
Branka: 52. vl. Bělaška

Litultovice: Čermín – Nádeníček, Borč (66. Raschka), Bělaška, Doležel – Tyburec (56. Dörrer), Drápal, Šumbera, L. Leifert – Korbel, Vaculík (56. Honig)
Otice: Martin Vitásek – J. Byrtus, Potíž, Dušek (86. Gorčica), Poledník – Dzierža, Hopp, Cupák, Kostera (65. Lindovský) – Marek Vitásek (75. Draisaitl), Valeček

Petr Dušek