První poločas na šance příliš bohatý nebyl. Nejprve sice Malohlava po samostatném úniku nedokázal přehodit gólmana, ale domácí sklízeli kýžené ovoce v pětatřicáté minutě, když se ke Sližovi vrátil míč z rohového kopu, který sám zahrával, a hoštický útočník nekompromisně zavěsil.

Hosté mohli vyrovnat těsně před poločasem. Honig však z trestného kopu nastřelil pouze břevno. Se závěrečnou pětačtyřicetiminutovkou se dostavil solidní tlak Litultovic. Zvláště poté, co svůj tým oslabil po druhé žluté kartě hoštický Chřibek.

Hostující mužstvo mělo spoustu brankových příležitostí, ale Borč nemířil přesně. Procházka se slibné pozice zalekl. Drápal se přidal k zástupu spalovačů šancí a také minul. Krátce po hodině hry tak opět udeřili domácí. Sliž posadil míč přesně na hlavu Richarda Blagy a dílo bylo dokonáno.

Litultovice nakonec branku nedaly a domů odjely s prázdnou.

„Pro nás to jsou trošku šťastné body. Víme, že kdyby soupeř využil některé ze svých možností, mohla z toho být třeba i remíza,“ konstatoval asistent trenéra Malých Hoštic Stanislav Fiala.

„Z takového množství šancí nedáme gól, a proto se nemůžeme divit. Když, tak bychom měli uhrát aspoň nulu vzadu. Hráli jsme dobře po pětku, ale v zakončení se nedařilo,“ přidal pár postřehů hostující trenér Tomáš Leifert.

Malé Hoštice - Litultovice 2:0 (1:0)
Branky: 35. Sliž, 64. Richard Blaga

Hoštice: Ballok – Kania (26. Richard Blaga, 89. Radek Blaga), Kašný, Harasim, Mlýnek – M. Staníček (60. Unruh), Chřibek, Thiemel, Šafarčík – Malohlava, Sliž
Litultovice: Radek – Nádeníček, Bělaška, L. Haas, Doležel – Vaculík (77. Tyburec), Borč, Drápal (60. Šumbera), L. Leifert – Korbel, Honig (60. Procházka)

(dus)