S góly se roztrhl pytel až po půlhodině hry, přestože předtím spálil dvě obrovské příležitosti otický Dzierža. Při první šanci vůbec netrefil bránu a u druhé se jeho střele do cesty postavilo břevno. Ve čtyřiatřicáté minutě ovšem František Smuda zachytil rozehrávku hostí a obstřelil Moravce – 1:0.

Kylešovice nejspíš zůstaly jako opařené horkou vodou a záhy se jal zvýšit náskok svého týmu Váleček, jenž si v kylešovickém vápně zpracoval centr Dzierži a nekompromisně zavěsil. A to nebylo všechno. Útočník Smuda zanedlouho prodlužoval za sebe dalekonosný aut Gorčici a hostující brankář si míč nešťastně srazil za svá záda.

„Kylešovice zkoušely tlačit, ale hrály jen po šestnáctku,“ přibližoval trenér Otic Radek Minarčík. Krátce po změně stran zafungovala spolupráce Smudy s Válečkem a prvně jmenovaný dával už na 4:0.

Pak se ale o slovo přihlásili i hosté. Halámek nejdříve snížil z penalty a inspirovat se jím nechal i Mužík, který se postaral o druhý kylešovický gól. Oticím patřil závěr. Pátý zásah svého mužstva zaznamenal zblízka Cupák a ve druhé minutě nastavení ťal do živého i Váleček.

Ten touto brankou nejenže zkompletoval hattrick, ale završil i konečný účet sobotního zápasu.

„Odvedli jsme skvělý výkon po taktické stránce. Porážka je pro Kylešovice asi dost krutá, ale ve druhé půli se náš celek soustředil víc na obranu a vyrážel do rychlých brejků. Se třemi body jsem velice spokojen,“ zářil radostí kouč Otic Radek Minarčík.

„Zápas jsme si prohráli sami po individuálních chybách,“ zhodnotil stručně hrající manažer kylešovického týmu Michal Halámek.

Otice - Kylešovice 6:2 (3:0)
Branky: 34. a 40. F. Smuda, 38., 53. a 90+2 Váleček, 87. Cupák – 55. z pen. Halámek, 65. Mužík

Otice: Kořistka – J. Byrtus, Potíž, Poledník, Dušek – Dzierža, Draisaitl (55. Kostera), Cupák, Gorčica (82. M. Smuda) – Váleček, F. Smuda (72. M. Byrtus)
Kylešovice: Moravec – Žídek (46. Jelenek), Führich, Utěšený, Swiech – Čavera, M. Anděl (46. Palička), Halámek (70. Kuzník), Škrobánek – Mužík, Přibyla

Petr Dušek