První půle byla přitom otevřená. „Hrál se oboustranně vyrovnaný fotbal. Šance byly na obou stranách,“ posuzoval trenér domácího výběru Rostislav Štěpán. Jeho svěřenci mnohdy brali kyjovickou svatyni ztečí. Jedná se o případ Tesaře, který ale pálil vedle.

Obdobně si vedl i Kocián. Na druhé straně byl vidět tradičně hodně nebezpečný Lukáš Richter. Jednou zachraňovali heraltičtí obránci až na brankové čáře a podruhé se Šmajstrla musel notně natahovat, aby míč vytěsnil do bezpečnějších prostor.

Jediný gól však vsítily Velké Heraltice. Dlouhý nákop gólmana zastihl na hranici vápna Tesaře a ten dával na 1:0. Krátce po změně stran se začínalo znova. Lukáš Richter zleva pronikl do vápna a křižnou střelou z těžkého úhlu vyrovnal. S přispěním břevna můžeme říci, že diváci přihlíželi krásnému „angličanovi“.

Kyjovická trefa však domácí nakopla k lepšímu výkonu a těsně před hodinou hry již bylo vedení opět na jejich straně, když Vladimír Valchař dorážel Kačeriakův projektil. Definitivní pojistku dal výsledku Tesař, který před Krayzlem změnil dráhu letu míče.

Rozdíl ve skóre mohl být i vyšší, jenže úplně volný Zvardoň v šestnáctce minul.

„Myslím, že jsme se předvedli v dobrém světle. V daleko lepším než před týdnem v Komárově. Postupně jsme přebrali iniciativu hry a dostali zápas pod kontrolu,“ mínil Rostislav Štěpán. „Vyhrát bychom si nezasloužili. Po vyrovnání nás domácí zatlačili a je třeba uznat, že byli lepší,“ připojil kouč Kyjovic Jan Krzák.

Velké Heraltice - Kyjovice 3:1 (1:0)
Branky: 30. a 75. Tesař, 59. V. Valchař – 52. L. Richter

Velké Heraltice: Šmajstrla – Čunta, M. Štěpán, Kotrs, M. Valchař – Staňo (75. Gilík), V. Valchař, Kačeriak (83. Vlček), Zvardoň – Tesař, Kocián
Kyjovice: D. Krayzel – Matura, D. Richter, Volný, Martiník – Kučera, M. Bláha, Vavrečka, Pohl – L. Richter, Vaněk

Petr Dušek