Uplynulý ročník druhé futsalové ligy Medvědům příliš nevyšel. Se ziskem třiadvaceti bodů obsadili devátou, tedy první sestupovou příčku. „Sezonu ani nelze hodnotit jinak než záporně, protože se spadlo. S týmem, který Medvědi měli k dispozici, bylo jasné, že to bude těžké. Zápasy stabilně objíždělo pět nebo šest hráčů. To se pak strašně těžko konkuruje,“ rozpovídal se Sebrala.

Týmy z popředí tabulky se v současnosti futsalu věnují jinak oproti třeba Malým Hošticím. „Tak tohle je určitě pravda, neboť pro nás je futsal doplňkovým sportem k velkému fotbalu, takže náš přístup je poloprofesionální. Když se podíváte na top mužstva z druhé ligy, zjistíte, že na utkání s nimi cestuje rozsáhlý realizační tým a podobně. Hlavní rozdíl je v tom, že pro ně je velký fotbal doplněk k futsalu. Většina hráčů z týmů soupeře je taky o dost mladší. Mně nebo třeba hlavnímu trenérovi Danielu Hagerovi táhne na třicet, kdežto proti nám se proháněli dvacetiletí kluci,“ přidává pár poznámek hoštický forvard.

Poslední kolo druhé nejvyšší soutěže se odehrálo na konci března. Podle Martina Sebraly se však mužstvo se změnou ligové příslušnosti už vyrovnalo a jde dál: „Za sestupem jsme již udělali tlustou čáru a nyní se soustředíme na další ročník. Manažer Medvědů Rostislav Klinger co nevidět oslaví padesátiny a mužstvo slíbilo, že do té doby se bude futsalu v Malých Hošticích určitě věnovat. Nás 27. června čeká akce, na které se pobavíme o tom, co bude dál. Momentálně řešíme, kde budeme hrát, jelikož smlouva s víceúčelovou halou se týkala pouze druhé ligy. Brzy se chceme také přihlásit do divize (třetí nejvyšší futsalové soutěže).“

Když už se nakouslo téma divize. Co od ní vůbec očekávat? „Srovnání druhé a třetí ligy vyznívá stylem sto a jedna. V minulé sezoně jsme hráli pohár s Jakubčovicemi, proti nimž jsme zdaleka nebyli kompletní, i tak se nám povedlo poměrně s přehledem zvítězit. Kvalita divize se jednoznačně diametrálně liší. Můj osobní názor je, že bychom měli rozhodně postoupit. Největším konkurentem asi bude další sestupující celek z Opavy, Ferram,“ pokračoval dále útočník Hoštických.

Hovořit o tom, jestli se v klubu udají nějaké změny, je ještě předčasné: „Jak říkám, o všem se budeme obsáhleji bavit na naší schůzi. Uvidíme, zda u nás zůstanou hráči z Kravař. Šanci bychom každopádně chtěli dát dvěma klukům ze Štěpánkovic, kteří se nám osvědčili ve zmíněném pohárovém zápase proti Jakubčovicím.“

(dus)