Vypadá to, že hned na úvod máte střeleckou formu, v posledních dvou zápasech jste se trefil třikrát…

(usměje se) Zatím mi to tam padá, nemohu si stěžovat. Ještě je dlouhá cesta před námi. Ústí hrálo dobře, my jsme měli štěstí, že se nám podařilo dát dva rychlé góly. Soupeř nás poté zatlačil, ale naštěstí neskóroval. Sice jsme dostali gól na začátku druhého poločasu, který nás dostal pod tlak. Bylo dobré, že se nám podařilo hned odpovědět.

Jak jste viděl začátek zápasu, asi málokdo čekal takovou gólovou smršť…

Měli jsme plán, že na ně vlítneme od začátku. Někdy vám to vyjde, že dáte rychlý gól, nám to vyšlo. Dostal jsem dobrý balon od Pavla Zavadila, nájezd se mi podařilo naštěstí proměnit. Pak se nám podařilo vstřelit druhou branku.

Vy jste se stal mužem zápasu. Dal jste důležitý první gól, pak jste přidal třetí, kterým jste vzal domácím definitivně vítr z plachet…

Vyšlo to na mě. Hrajeme ale jako tým, a to když vyhráváme, když dáváme i dostáváme góly. Na všem se podílejí všichni hráči, jak obrana, tak útok, prostě bojujeme všichni spolu.

Joel Ngandu Kayamba
Opavští fanoušci mu říkají Mireček. Kayamba bere přezdívku s humorem

Vyhráli jste 5:2, ale jsme zvyklí na lepší opavské výkony…

Jak nám pomohly dva rychlé góly, tak nám i trochu ublížily. Chtěli jsme hrát svou hru s rozehrávkou, ale když vedete 2:0, nechcete riskovat. Hráli jsme opatrně, nechali jsme se zbytečně zatlačit. Ústí sice dostalo pět branek, ale hrálo výborný zápas.

Opava dala za tři zápasy dvanáct branek, což je přímo luxusní bilance…

Padalo nám to už i v přípravě. Hrajeme ofenzivní fotbal pro diváky. U nás útočí i krajní beci, z toho máme ofenzivní převahu.

V úterý máte pohár na hřišti třetiligového Prostějova. Může přijít po dvou jasných výhrách sebeuspokojení…

Nesmíme se uspokojit. Prostějov udržel loňský kádr, má sílu. Máme za sebou jen tři zápasy. Je před námi ještě sedmadvacet utkání v lize a doufám, že šest v poháru. Jedeme si pro postup, je pro nás povinností.

FK Ústí nad Labem – Slezský FC Opava 2:5
II. LIGA: Ústí nad Labem - Opava 2:5