Soupeře vede trenér Pavel Hajný, který Karvinou trénoval ještě před rokem a čtvrt v MSFL. Ze znalosti prostředí by tedy mohl těžit. Karvinští i hlučínští fotbalisté si ve středu poradili se svými soupeři v českém poháru a nyní je čeká ve II. lize vzájemný souboj.

„Musíme se připravit na to, že Hlučín brání v hlubokém bloku a v devíti lidech. Podobné dobývání branky nám nesedí, nicméně musíme se s tím vyrovnat. Chce to trpělivost,“ nastínil možný vývoj utkání trenér Karviné Leoš Kalvoda.

Ten ještě neví, zdali bude moci použít stopera Jana Buryána. Kapitán Karviné byl zraněn v pohárovém duelu v Olomouci a není zdravotně fit. „To by byl citelný zásah do naší obrany, navíc Buryána potřebujeme pro standardky obojího typu,“ mračil se Kalvoda.

Právě na standardní situace Hlučína, zahrávané Žižkou, si musí dát Karvinští pozor. „Viděl jsem Hlučín v Jihlavě a tam je zahrával velmi dobře. Naopak měl trochu problémy s domácími trestnými kopy,“ vypozoroval Kalvoda.

„Nechceme dopustit to, co se nám stalo proti Hradci. Naopak se nám líbil vývoj zápasu proti Mostu. Rychlý gól by nám ohromně pomohl,“ burcuje před nedělním derby Kalvoda své hráče. „Čeká nás pravé derby. Karviná má jedno z nejlepších mužstev druhé ligy, je papírovým favoritem. My ale rovněž myslíme na bodový zisk,“ tvrdí asistent hlučínského kouče Pavla Hajného Kamil Papuga.

„Bude to další z utkání, ve kterých nemáme co ztratit, a to nám vyhovuje,“ míní jeden z hlučínských trenérů. Výrazné změny v sestavě se očekávat nedají. „V poháru dostali šanci hráči, kteří toho zatím moc neodehráli. Ukázali se v dobrém světle, my ale sestavu, která porazila Zlín a remizovala v Jihlavě, příliš měnit nechceme,“ podotkl Papuga.

Zápas se hraje v neděli od 17 hodin.

(čin, rob)