Šanci porvat se o místo v kádru mají i fotbalisté, kteří během podzimu hostovali v jiných klubech. „Začíná se znovu, všichni hráči stojí na stejné startovací čáře,“ podotkl trenér Václav Daněk.

To se ale netýká fotbalistů, kteří již před Vánocemi v klubu skončili. Někteří z nich, jako Filip Štýbar, na vlastní žádost. „Šanci dostanou také někteří kluci z dorostu. Uvidíme, koho k nám pošle Slavia,“ poznamenal nový trenér Hlučína.

Všeobecně je totiž známo, že právě pražský klub je v Hlučíně majetkově zainteresován.

Možnost porvat se o flek v druholigovém kádru mají také dvojčata Barcalova, která mají za sebou úspěšný půlrok v třetiligovém Zábřehu, totéž platí o brankáři Hamplovi, jenž hostoval v divizních Jakubčovicích, kde patřil k velkým oporám.

„S jedním z bratrů Barcalů jsem již hovořil, říkal, že mají zájem za Hlučín hrát. Každopádně co nejdříve bych chtěl mít k dispozici široký kádr, se kterým budu v přípravě pracovat,“ podotkl bývalý ostrostřelec Václav Daněk.

Jisté je, že nyní bude muset co nejrychleji vyřešit obsazení brankářského postu, neboť zkušeného Kosmála se Hlučínští zbavili a hostování skončilo i slovenskému brankáři Hrošovi. „Je jasné, že post brankáře musíme řešit. Jednou z variant je, že přijde právě někdo ze Slavie,“ doplnil Daněk.

První týden se budou svěřenci trenér Daňka připravovat výhradně v domácích podmínkách. „V sobotu nás čeká přípravný zápas s olomouckou Sigmou a poté vyjíždíme na týdenní kondiční soustředění do Zlatých Hor,“ odkryl další program trenér Václav Daněk, který se k práci trenéra vrací téměř po roční pauze.

„Původně jsem chtěl s trénováním úplně skončit, ale po rozhovoru s Petrem Doležalem (ředitel pražské Slavie, Poznámka autora) jsem se rozhodl pokračovat. Zachránit Hlučín ve druhé lize je pro mě velkou výzvou,“ podotkl Václav Daněk.