Postup přes Prostějov se nerodil lehce…

Bylo to vyrovnané utkání, hlavně v prvním poločase. Za výkon v první půli jsme si nezasloužili vyhrávat. Byli jsme všude pozdě, nevypracovali jsme si prakticky jedinou šanci. Prostějov se na nás vyhecoval. My nehráli to, co vždy hrajeme. O přestávce jsme si v kabině něco řekli a náš výkon šel nahoru.

MOL CUP: 1. SK Prostějov – Slezský FC Opava 1:3 (0:0)
MOL CUP: Prostějov - Opava 1:3

Po vaší brance jste šli do vedení, ale Hanáci srovnali, vypadalo to na drama až do konce…

Vyšla jedna střela, pak ale domácí chlapec vyrovnal a bylo to znovu otevřené. Škoda, že mi ještě předtím nevyšel pokus o lob. Nám se to naštěstí podařilo zlomit z penalty, pak už jsme si výsledek pohlídali.

Čekali jste, že Prostějov bude takto kousat?

Je to pohár a v něm je to vždy složité. Sami jsme to poznali loni už třeba v Petřkovicích. Jak říkám soupeř se na nás vyhecoval, je to asi, jako bychom hráli proti Spartě, to bychom také hráli jak bohové.

Nastoupil jste na kraji zálohy, vaše místo je přitom ve středu. Jak se s novou rolí sžíváte?

Co si budeme povídat, jsem „střeďák“. Trenér mě dal na kraj a jeho rozhodnutí musím respektovat, ale cítím se lépe ve středu.

Ve Frýdku-Místku jste patřil k nejlepším hráčům Opavy, nicméně v dalších dvou zápasech jste se ocitl mezi náhradníky, proč?

Na to se musíte zeptat trenéra, proč jsem nehrál. Jako tým máme před sebou jasný cíl a tím je postup. Tomu vše podřizujeme. Musíme respektovat rozhodnutí trenéra, zatím nám to vychází.

V sobotu hostíte Sokolov, který má zatím jenom bod…

Je jedno, kolik mají bodů. Vím, že hrají dobře po šestnáctku. Náš cíl je jasný vyhrát. Věřím, že nás poženou naši fanoušci, kteří jsou naprosto úžasní. I v Prostějově nám vytvořili domácí prostředí.