Favorizovaní domácí tentokrát selhali. Osudnou se pro ně stala třetí třetina, v té dostali tři branky a překvapení bylo na světě.

Běžela 4. minuta a Slezan poprvé inkasoval, když Iláše prostřelil Maruna. Opava se snažila rychle přijít s odpovědí, bohužel pro ní ale Glabazňa v superšanci ztroskotal na brankáři Šrámkovi.

To na druhé straně byli Frýdečtí úspěšnější. Babic si vyjel z levé strany, nahodil puk na Iláše a ten skončil překvapivě v brance – 0:2.

V 11. minutě se dočkali i domácí, do hry je vrátil kapitán Pavelek. Brzy mohlo být vyrovnáno, Měkýše ovšem vychytal Šrámek.

Druhou třetinu začali svěřenci Karla Suchánka náporem, po pěti minutách hry se blýskl pěknou individuální akcí Kovalovský – 2:2. Vzápětí už domácí vedli. Měch našel přesně Kukola – 3:2.

Jenomže s Frýdkem obrat neotřásl a po brance Sztefka se odcházelo do šaten za nerozhodného stavu.

Třetí třetina vyzněla pro domácí katastroficky. Frýdku vyšla přesilovka, Maruna svým druhým gólem v zápase strhl vedení na stranu hostů a s Opavou to začalo jít z kopce. Vše umocnilo proměněné trestné střílení Maruny.

Slezan mohla vrátit do hry dvojnásobná přesilovka, tu ale nevyužil, naopak na druhé straně pečetil na konečných 3:6 Gebauer.

„Měli jsme katastrofální vstup do zápasu. Naštěstí se nám podařilo dvougólový náskok vymazat a vývoj duelu otočit,“ řekl trenér domácích Karel Suchánek. „Jenomže poté se nám zranil Měkýš a na naší hře se to podepsalo. Soupeři jsme dali zbytečnými chybami prostor ke skórování a on toho dokázal využít,“ shrnul nedělní porážku Suchánek.

„Každý bod potřebujeme jako sůl. Bylo důležité, že i když jsme ztratili dvougólový náskok, tak jsme zápas nezabalili. O výsledku rozhodla branka na 4:3. Dobrou taktickou hrou se nám pak podařilo utkání dotáhnout do vítězného konce,“ řekl k utkání trenér Frýdku-Místku Michal Piskoř.

HC Slezan Opava - HC Frýdek-Místek 3:6 (1:2, 2:1, 0:3)
Branky a asistence: 11. Pavelek (Polok, Kocián), 25. Kovalovský (Tůma), 30. Kukol (Měch) - 4. Maruna (Sztefek), 8. Babic (Kudláček), 38. Sztefek (Maruna, Martiník), 47. Maruna (Geláčak), 51. Maruna, 56. Gebauer (Kostelňák, Kopáč). Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. Diváci: 300.

HC Slezan Opava: Iláš - Kukol, Tichý, Plánovský J., Měkýš, Koloničný, Vitásek, Schreier, Grofek, Měch, Černý, Kocián, Polok, Pavelek, Suchánek, Tůma, Glabazňa, Kovalovský, Chalupa, Wolf, Kříž
Frýdek-Místek: Šrámek - Kudláček, Pelikovský, Novák, Babic, Krutil, Bavlšík, Sluštík, Geláčak, Slavík, Vrána, Maruna, Martiník, Sztefek, Merta, Kostelňák, Gebauer, Kopáč, Mocek