Jeden ze zlomových momentů přišel již v první třetině, kdy domácí nevyužili dlouhotrvající přesilovku 5:3. Hodonín hned v prvních minutách na opavském ledě jasně naznačoval, že si přijel pro body. Nejdříve přežil přesilovku a pak sám poprvé vystrčil růžky. Po přečíslení se do dobré střelecké pozice dostal Pokorný, avšak Iláš ho pohotovým zákrokem vychytal.

Opava působila nervózním dojmem a sama se vlastní nepřestností zbavovala kotoučů. V 10. minutě sice Pavelek vyhrál buly, puk se ale dostal na modrou k Beňovi a ten otevřel účet zápasu. V 16. minutě měl Slezan možnost dvojnásobné přesilovky, jenomže s ní moc dobře nenaložil. Krom střely Kociána si vážnější šanci nevytvořil, naopak v samotném závěru uklidil kotouč za Ilášova záda Flamík.

Ve druhé třetině chtěli domácí nepříznivý stav zvrátit. Po minutě hry nabil Polok Bednárkovi, ale z Krnova zapůjčeného beka vychytal golman Peksa. Hostující brankář poté rozesmutnil i Měcha, a když už byl překonaný, zachraňovala ho branková konstrukce, jako v případě rány Poloka. Opava v této fázi zápasu očividně umírala na špatné koncovce.

Ve 39. minutě se ale dočkala. Bednárkovu ránu šikovně tečoval Kocián. Bohužel hned po vhazování se z mezikruhů trefil zkušený Jurásek a Opavští padli znovu do kolen.

Třetí třetina příliš pohledný hokej nenabídla. Domácí se již do šancí příliš nedostávali. Ve 45. minutě naopak mohl vedení drtičů pojistit Flamík, Iláš byl úspěšnější. Za zmínku pak jen stála vzájemná potyčka na ledě. Hodonín si už závěr zkušeně pohlídal a odvezl si tři body.

HC Slezan Opava – SHK Hodonín 1:3 (0:2, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 39. Kocián (Bednárek, Mlýnek) – 10. Beňa, 20. Flamík (Penák), 40. Jurásek (Flamík, Salajka). Rozhodčí: Mrkva – Tuzial, Řezáč. Vyloučení: 7:9, navíc Tichý 10 minut 2+2 – Pokorný 2+2, bez využití. Diváci: 520
Opava: Iláš - Kukol, Tichý, Bednárek, Tůma, Vrábel – Grofek, Měch, Černý – Kocian, Polok, Pavelek – Herman, Mlýnek, Chalupa