Mezi nejznámější patří bezesporu Letní promítání pod širým nebem v Dohnálkově parku v Háji ve Slezsku, které se letos konalo už posedmé. A nenudili se ani návštěvníci hospody a penzionu Slezský Grunt ve Smolkově.

Proběhl první ročník úspěšného Retro plesu, tradiční Masopust i Čárymáry Fest. Nechyběla ani vystoupení divadel Grunt, Dlos Propadlo či Do Divadla. Příznivci jazzu se mohli pobavit u koncertu tria z Kanady s názvem PARC X, fanoušky britského punk rocku pak přilákal zpěvák a kytarista s uměleckým pseudonymem TV SMITH.

DOBRÁ MUZIKA S LAHODNÝM PIVEM

Bohatý program je na Slezském Gruntu připraven také dnes. Od 17 hodin se zde totiž uskuteční tradiční Den Bernarda. Pro příchozí bude za symbolickou cenu přichystána pestrá škála pivních speciálů pivovaru Bernard. Celou akci bude provázet pohoda za doprovodu výtečných muzikantů. Se skupinou Kapriola se představí Michaela Ripková. tato kapela je v podstatě již legendou dívčího hardrocku a má za sebou řadu koncertů v České republice i v zahraničí. Jako speciální host vystoupí Pepa Ripka se svými Duo Grande.

Ilustrační foto
Večer se spisovatelkou se odkládá

Tím však program na Slezském Gruntu nekončí. V pátek 6. října proběhne od 18 hodin první z poprázdninových cestovatelských besed z cyklu Napříč Jižní Amerikou. Řeč bude o Kolumbii a Ekvádoru. Sobota 21. října se ponese ve znamení oslav třetího výročí Slezského Gruntu. Součástí budou akce pro děti i dospělé, divadelní představení, speciality „gruntovské“ kuchyně a navařeno bude i narozeninové pivo „Grunťák“. Navečer vystoupí legendární havířovský crazy funky-punky soubor Masomlejn.

Měsíc listopad s sebou přinese tradiční Svatomartinské hody i spoustu koncertů. Například 17. listopadu se představí českobudějovičtí Pirates od the Pubs, kteří čerpají svou inspiraci v irských národních písních. O dva dny později, 19. listopadu, se pak mohou příznivci folku těšit na hudebníka a skladatele Jaroslava Hutku. Ten se svým recitálem zavítá do Háje ve Slezsku po více než patnácti letech.

Technoparty. Ilustrační foto
U Skřipova proběhla nepovolená technoparty, rozpustila ji však policie