Křeslo ředitele bylo volné poté, co jej ze své vlastní iniciativy opustil Peter Horváth. Pohlédneme-li hlouběji do minulosti, zjistíme, že lidé si v čele opavské městské policie podávali dveře tak často, že to někdy s trochou nadsázky řečeno připomínalo pohyb apoštolů na pražském Staroměstském orloji. Jen za posledních devět let se jich takto vystřídalo celkem pět.

Někteří rezignovali sami, jiným udělali za ředitelováním tlustou černou čáru sami zastupitelé. V souvislosti s odchody pak nejednou zaznívala i slova jako šikana, vyhrocené vztahy na pracovišti, sepisovaly se petice. Nové vedení opavské radnice, které vzešlo z říjnových komunálek, chce nyní v městské policii nastolit jiné pořádky.

Lepší zítřky si slibuje právě s příchodem Jiřího Kleina. Stane se úspěšnějším ředitelem než jeho předchůdci, nebo bude i nad ním po čase viset Damoklův meč?

To ukáže až čas, každopádně nový vítr do plachet městská policie určitě potřebuje. Minulým opavským garniturám se revoluce bohužel nepodařila. Bude-li teď město ředitele podporovat a za předpokladu, že mělo při jeho výběru šťastnou ruku, se to třeba však konečně může povést.

Ilustrační foto.
Poznámka Romana Brhela: Tahle facka slušně mlaskla