Ten si začal budovat náskok. Ve 3. minutě dal osobě poprvé vědět Robert Śarovič, jak jinak než trojkou, za to Opava střelecky odešla. V závěru se trojkou prosadil Šiřina, nicméně to byl na dlouhou dobu jeho jediný světlý okamžik.

Opava ale tápala celkově. Zlepšení nepřišlo ani ve druhé čtvrtině, domácím prostě nešlo vůbec nic, což byla voda na mlýn zkušenému soupeři. Vrchol všeho přišel v závěru poločasu, kdy se pod novojičínským košem objevil Novák a nedal. Tečku za totálně zpackanou první půli dal košem s klaksonem Muirhead.

Opava se už nezvedla a zaslouženě odešla poražena. „Čekali jsme, že to bude dnes těžší. Opava sice chtěla, ale vůbec jí to nešlo,“ usmíval se po utkání hostující křídelník Dušan Pandula.

„Chtěli jsme soupeře potrápit, ale dnes to vůbec nešlo. Dá se říci, že to bylo vraždění neviňátek. V současné době asi Nový Jičín nemáme,“ smutnil opavský pivot Jan Kratochvíl. „Chyběla nám agresivita, hráli jsme profesorsky, jsem naším výkonem zklamán,“ zlobil se opavský trenér David Klapetek.

„Dříve jsme proti takovým to týmům dřeli, dnes mi to chybělo,“ pokračoval domácí kouč. To na hostující straně vládla spokojenost. „Jsem rád, že jsme v Opavě vládli od první minuty a to ve všech herních činnostech. Začali jsme kvalitní obranou a od toho se vše odvíjelo,“ pochvaloval si trenér Nového Jičína Zbyněk Choleva.

BK Opava – Nový Jičín 71:100 (13:26, 29:52, 49:71)
Body: Štec 16, Šiřina 14, Kratochvíl 10, Blažek 9, Novák 8, Čarnecký 6, Douša 6, Vaňák 2 – Muirhead 15, Pandula 14, Gavlák 11, Śarovič 11, Šteffl 8, Walker 8, Jurečka 8, Pelikán 8, Sanders 5, Hájek 3, Kraus 2. Rozhodčí: Dolínek, Kapl, Holoubek. Fauly: 21:16. TH: 17/13:23/18. Trojky: 6:8. Diváci: 399. Nejlepší hráč: Corey Muirhead.