První čtvrtina byla ze strany opavského týmu doslova strašná. Slezané hráli naivně a kupili chybu za chybou, což byla voda na mlýn Východočechů. Skóre sice otevřel Jakub Širina, ale to byl moment, kdy Slezané naposledy v zápase vedli.

Pardubičtí hráli lehce a dařilo se jim i střelecky. Za stavu 6:13 sice snižoval Dygrýn trojkou a po akci Blažka prohrávali domácí pouze o šest bodů, jenže poté přišla špatná přihrávka Douši a úspěšný brejk Pardubic, navíc se Šiřinovým faulem. Vzápětí ztrestal Vaňákovo zaváhání Miloš a Opava byla zralá na ručník.

Jediným světlým momentem první čtvrtky, tak byla pouze trojka Štece s klaksonem. Diváci tak čekali, co přinese druhé hrací období. Opavští se trápili střelecky, což dokumentoval Ondrej Šoška, který dvakrát za sebou nezakončil úspěšně střelbu z relativně lehké pozice.

To Pardubice byly úspěšné po trojce Miloše, kdy vedly již o dvacet bodů a trápení Klapetkova výběru pokračovalo. Navíc domácím chyběla i bojovnost, jež je zdobila v minulých zápasech. V poločase svítilo na ukazateli hrozivých – 33:56.

Na začátku třetí čtvrtiny Opava zabrala, konečně začala bojovat a náskok Pardubic stahovat. V rozletu ji zastavilo zranění Čarneckého a smeč Marka. Nicméně opavský kapitán se na palubovku o pár chvilek vrátil. Východočeši ale v dalším průběhu drama nepřipustili a po akci Wrighata se jejich náskok byl jednadvacetibodový.

Hampton navíc chvílí na to trojkou zvyšoval na 51:75 a Opavští nakonec prohráli 80:101, když poslední slovo si vzal trojkou Kříž.

„Utkání rozhodla první čtvrtina, kde jsme získali velký náskok. Projevila se na nás chuť odčinit porážku s Novým Jičínem,“ řekl k zápasu trenér Pardubic Jan Slowiak. „Domácí nám navíc pomohli svým vlažným vstupem, v dalším průběhu byl zápas vyrovnaný,“ dodal Slowiak.

„Stejně jako proti Nymburku se nám nepovedl vstup do utkání. Pak už jen těžko honíme soupeře, který má navíc kvalitnější a silnější lavičku,“ uvedl sklesle trenér Opavy David Klapetek.

BK Opava – Pardubice 80:101 (17:32, 33:56, 56:81)
Body: Dygrýn 19, Šiřina 16, Štec 14, Douša 10, Blažek 7, Vaňák 6, Čarnecký 4, Šoška 4 – Arnold 19, Hampton 19, Miloš 17, Wright 15, Marek 10, Kříž 7, Peterka 2, Sýkora 2, Vošlajer 2. Rozhodčí: Dolinek, Kurz, Kapaňa. Fauly: 23:24. TH: 14/20:22/26. Trojky: 6:5. Nejlepší hráč: Derek Wright. Diváci: 654.