Běžecký závod, který je naplánován na sobotu 26. srpna, je rozdělen do dvou tratí – kratší má délku pěti kilometrů, delší je dvojnásobně dlouhá. Start je u Obchodního centra Breda & Weinstein a startovní pole se dále bude kromě opavských ulic ubírat například kolem řeky anebo Stříbrného jezera.

Hlavními tvářemi letošního ročníku jsou modelka Karolína Mališová a rozehrávač basketbalistů BK Opava Jakub Šiřina. Prvně jmenovaná věří, že stihne vyladit optimální formu. Momentálně si užívá dovolenou s rodinou na Krétě. „Předtím jsem byla s přítelem v Turecku, času na trénink nemám moc, ale doufám, že před závodem stihnu párkrát vyběhnout. Tohoto podniku jsem se chtěla zúčastnit už v loňském roce, ale z časových důvodů mi to nevyšlo,“ komentovala Karolína Mališová, která se běžeckým závodům rozhodně nevyhýbá.

Ilustrační foto.
Spor o majetek Rothschildů bude řešit Ústavní soud

Z dřívějších let ji k tomu nechybí ani správná atletická průprava. V Sokole Opava se totiž věnovala skoku do výšky: „Delší tratě jsem běhávala ještě předtím. Tento sport mě každopádně baví a nedělá mi problém jít ven si zaběhat. Většinou běhám vzdálenosti dlouhé okolo pěti kilometrů. Na Breda City Trailu jsem přihlášena na stejnou distanci. Už se na to velmi těším.“

Druhá tvář běhu Jakub Šiřina ještě neví, zda na desetikilometrové trati bude startovat. Řeší totiž příjemné starosti. S plány mu může zamíchat pozvánka na mistrovství Evropy. „Všechno záleží na tom, jestli se dostanu do užšího reprezentačního výběru. Pokud by se tak stalo, zúčastnil bych se evropského šampionátu a na Breda City Trailu bych startovat nemohl. Rozhodnuto by mělo být zhruba do půlky srpna,“ uvedla opora opavských basketbalistů. 

Vybydlený dům, ruina, ghetto. I taková označení lze slyšet z úst lidí, kteří někdy měli nebo mají co do činění s budovou v Janské ulici.
Co bude s bývalou ubytovnou v Janské?