Turnaj byl součástí hudebně sportovního festivalu Out of Home (Mimo Domov), který si klade za cíl pomáhat s integrací dětí z dětských domovů do běžného života. Sportovní část proběhla na stadionu AC Sparta a děti se postupně utkaly v náročném fotbalovém turnaji, v přetahování lanem, štafetovém překážkovém běhu a plnily floorbalové a jiné úkoly.

Celkový zisk 213 bodů nakonec posunul Budišov nad Budišovkou těsně za vítězný Jablonec a loňského obhájce Českou Kamenici. Pomohlo zejména vítězství v přetahování lanem, kde se projevil skutečný týmový duch a touha po dobrém výsledku.

Odpoledne se děti přesunuly do festivalového centra na Štvanici, kde si dopřály zasloužený odpočinek a zábavu. Na hlavní scéně je pak čekalo překvapení – dětské domovy Budišov nad Budišovkou, Jablonec a Č. Kamenice pokřtily novou desku kapely Gipsy.cz, a staly se tak jejími oficiálními kmotry.

Zároveň jako cenu získaly víkend na hradě Grabštejn, kde navštíví Výcvikovou stanici psů a psovodů Armády ČR. Sportovní soutěži a festivalu Out of home Praha 2008 byl věnován pořad Noc s Andělem v sobotu 24. 5. na ČT 2. Podrobnosti o celé akci si také můžete přečíst na www.mimodomov.cz.