Domácí nastoupili v Hradci nad Moravicí v oslabené sestavě. Z různých důvodů se pátečního zápasu účastnilo pouhých osm hráčů Ferramu.

„Důležité bylo hostující celek nepodcenit, protože letos ještě nevyhrál,“ upozorňoval trenér Opavy Miroslav Tůma. Entrée jako z partesu započala jeho družina již ve čtvrté minutě, kdy střílenou přihrávku usměrnil do sítě Žurek.

O chvíli později si pohrál s obranou Fer@netu Marek Barteska a ustanovil ukazatele skóre na stav 2:0. V desáté minutě však nastal zlom. „Došlo na to, na co jsem kladl důraz. Soupeře jsme podcenili a začali hrát v dost ospalém tempu,“ pokračoval Tůma. A skutečně. Kavárna chytla svou šanci pořádně za pačesy a srovnala. Těsně před poločasem se ovšem zmocnil míče Jan Prášil a poslal domácí do vedení.

„O přestávce jsem měl k hráčům promluvu. Chtělo to zvýšit aktivitu, abychom našeho protivníka přehráli,“ zdůvodnil opavský kouč. Jeho debata se ale v kabině nejspíš trochu minula účinkem, jelikož hosté v druhé půli rychle vyrovnali. Ve 33. minutě sice Martin Prášil po devíti rozích Ferramu za sebou překonal hostujícího gólmana, ale Kavárna za chvíli dávala na 4:4.

Celá situace ovšem nechala klidným trenéra Tůmu, který se záhy ukázal jako správný stratég: „Dvě minuty před koncem jsem si vzal time. Přeskupil naše šiky a závěr odehrál jen v jedné formaci.“ Kýžené ovoce se dostavilo v poslední minutě, kdy Žurek tečoval střelu jednoho ze spoluhráčů a zajistil svému mužstvu výhru v poměru 5:4.

„Byl to náš nejhorší zápas v sezoně. Nejsem spokojený s předvedenou hrou ani s přístupem. Tři body jsou přesto zasloužené, protože futsalisté Fer@netu byli hlavně bojovníci. Doufám však, že si naši hráči vezmou z tohoto utkání ponaučení,“ uzavřel Miroslav Tůma.

Ferram Opava - Kavárna Fer@net 5:4 (3:2)
Branky Ferramu: Žurek 2, Marek Barteska, J. Prášil, M. Prášil
Ferram: Heider – Bartošák, Marek Barteska, Maloch, Žurek, Czerný, J. Prášil, M. Prášil

(dus)